Реновирана библиотека

PDFPrintE-mail

Пројекти - Нансен дијалог центар

У Зворникчкој Гимназији и ССШ Петар Кочић отворена је реконструисана библиотека

у коју је уложено 3.000 КМ, а која је опремљена заједничким напорима Нансен дијалог центра из Сарајева и Нансен координационог одбора у Зворнику уз финансијску подршку Амбасаде Краљевине Норвешке. Приликом откривања плоче са натписом "Нансен библиотека" амбасадор Краљевине Норвешке Јан Брат истакао је задовољство што су учествовали у оваквом пројекту.

Ја веома снажно вјерујем у улогу библиотекау локалним заједницама, као институције гдје се његује знање те ми је стога задовољство да је Амбасада учествовоала у њеном опремању. Ову библиотеку такође видимо као центар који ће помоћи у даљем развијању позитивних односа у локалној заједници - рекао је амбасадор Брат који је овом приликом директорици школе уручио тридесетак књига норвешких аутора.

Биљана Писић директорица школе истакла је чињеницу да се 18 године чекао тренутак да неко уложи новац у реконструкцију и опремање библиотеке која је била у веома лошем стању.
Поносна сам што сам домаћин овом догађају који има велики значај за нашу школу. Око тридесет професора и родитеља наших ученика укључени су у различите пројекте са Нансен дијалог центром тако да ће се наша сарадња и даље наставити - рекла је Писић

Опремању библиотеке придружио се и начелник општине Зворник Зоран Стевановић, који је за потребе библиотеке поклонио један рачунар. Након отварања библиотеке ученици су извели пригодан програм када су наступили и чланови рецитаторске секције и школског хора.

 

Last Updated on Wednesday, 06 November 2013 08:38