Организован пријем за „вуковце“ и ученике генерација двије зворничке средње школе

PDFPrintE-mail

Поводом обиљежавања Дана града Зворника, 21. маја, градоначелник Зворника Зоран Стевановић организовао је данас пријем за „вуковце“ и ученике генарација двије зворничке средње школе те им уручио скромне поклоне. Он је овом приликом истакао да су то најбољи људи који су изашли из наших редова у овој години.

– Они ће се већ на јесен разићи широм региона са жељом да своје знање шире, да се усавршавају како би се једног дана ухватили у коштац са свим проблемима које живот носи. Захвалан сам свим њима, професорима и директорима школа, а Градска управа ће по старом обичају свим вуковцима обезбиједити стипендије – рекао је Стевановић.

Директорица Средњошколског центра „Петар Кочић“ Биљана Писић истакла је је ово још једна добра генерација ученика.

 

– Ова генерација не заостаје за претходнима што су показали на различитим школским такмичењима. У генерацији имамо 15 „вуковаца“, а ученици генерације су Анђела Митровић из гимназије и Алдина Мујкић код трогодишњих занимања, са смјера кувар. Сви они се спремају да упишу престижне факултете, а чак и Алдина за коју су на практичној настави истакли да је врхунски кувар размишља о даљем школовање иако већ има понуду да ради и вјероватно ће почети са радом, а онда наставити даље образовање – рекла је Писићева.

Анђела Митровић, ученица генерације за четворогодишња занимања у зворничком СШЦ „Петар Кочић“ истакла је да се уз добру организацију све може постићи.

– Иако је градиво у гимназији захтјевно, све се може постићи уколико сте добро организовани. Планирам да упишем Факултет техничких наука у Новом Саду, смјер софтверско инжењерство – истакла је Митровићева.

Ученик генерације у трогодишњим занимањима у зворничком СШЦ „Петар Кочић“ Алдина Мујкић каже да је као кувара одмах чека посао.

– Тренутно имам загарантован посао у ресторану гдје сам почела пркасу – рекла је Мујкићева и додала да није било тешко постићи овај успјех уколико се воли своје занимање.

 

(ИнфоБирач)