Показна вјежба „ Буди херој у првој помоћи, у својој школи и својој заједници“

PDFPrintE-mail

Подмладак и  омладина Црвеног крста нашег града, данас су показном вјежбом обиљежили Свјетски дан прве помоћи. Показна вјежба је одржана испред објекта некадашње робне куће, на изненађење многих пролазника који нису знали шта се дешава сазнајемо од предсједнице Градске организације Црвеног крста Дана Мићић.

 

У показној вјежби је учествовало 25 ученика из Средњошколског центра „ Петар Кочић“ и основне школе „ Свети Сава“. Мићићева истиче да је показна вјежба била добро одрађена, дјеца су била добро припремљена и показали су како треба указати прву помоћ на лицу мјеста.

Циљ обиљежавања Свјетског  дана прве помоћи је прилика да се укаже да је прва помоћ хумани чин који покреће  људе у изградњи боље, сигурније и хуманије заједнице, јер у сваком тренутку и на сваком мјесту може се указати прилика да се мора дати прва помоћ, наглашава Мићићева. Она је истакла да је значајно да се сви грађани едукују и подигну своју свјест о значају указивања правовремене и стручне прве помоћи, јер на тај начин се  може  спасити некоме живот.

(ОСВИТ РАДИО 13.09.2021.)

Last Updated on Tuesday, 14 September 2021 11:39