Уручена средства за набавку уџбеника за ученике са инвалидитетом и ђаке из социјално угрожених категорија

PDFPrintE-mail

 

У просторијама Средњошколског центра „Петар Кочић“ у Зворнику данас су уручена новчана средства за набавку уџбеника и опреме за 11 ученика из категорија дјеце са инвалидитетом, дјеце корисника материјалне помоћи и дјеце из хранитељских породица, а који је обезбиједила Градска управа у Зворнику.

Како нам је појаснила директорица школе Биљана Писић, новац ће бити уручен за још три ученика која нису била на евиденцији Центра за социјални рад, а која су ове године уписала средњу школу.

 

– Заиста сам задовољна што је Градска управа препознала потребе ових ученика, односно да им обезбиједи новац за уџбенике и торбе. Свим родитељима је тешко да поред гардеробе и осталих потреба обезбиједе и књиге и торбе, а овим ученицима и родитељима још теже. Градска управа је за њих обезбиједила по 150 КМ. Ми имамо 11 ученика из ових категорија, а за још три ће новац бити уручен накнадно – рекла је Писићева.

 

Она је истакла да сви запослени, али и ђаци показују емпатију за ове ученике, а прије пет година ријешене су и баријере, односно постављена рампа на улазу у школу за дјецу са инвалидитетом.

– Сви су укључени у рад са овим ученицима. На располагању су им професори, педагошко-психолошка служба, са њима се редовно обављају разговори, укључени су и њихови родитељи, помаже им се у савладавању градива, а за неке од ученика, колико смо у могућности, омогућена је наставу у приземљу школе – навела је Писићева и додала да су прошле године за ове ученика имали два асистента у настави те истакла да ће их ове године бити три што ће помоћи овим ученицима да лакше савладају градиво и похађају наставу.

 

(infobirac.net)

Last Updated on Friday, 13 August 2021 19:30