Реализован пројекат Еко спорт

PDFPrintE-mail

Пројекти - Нансен дијалог центар

На иницијативу Нансен фокус групе, а под покровитељством Општине Зворник и Нансен дијалог центра из Сарајева реализован је пројекат под називом „Еко спорт 2013 Зворник.
Пројекат је окупио око 400 основаца и средњошколаца из свих школа са подручја општине који су прије подне чистили градску плажу у Зворнику, те у осталим мјесним заједницама неуредне површине.

Након тога на полигону Соколског дома започела су спортска такмичења у малом фудбалу и одбојци у којима учестује око 160 ученика из шест основних и двије средње школе.

 

 

Савјетник начелника општине Зворник за младе, НВО и спорт Огњен Павловић рекао је у обраћању учесницима да ће општина увијек подржавати овакве и сличне пројекте који укључују младе људе и чије активности су добар примјер вршњацима и суграђанима.

 

Прије почетка такмичења припадници Граничне полиције одржали су показну вјежбу са псима.

Представник Нансен дијалог центра Генц Горанци истакао је да Нансен фокус групу чине представници Општине Зворник, школа и других институција који су иницирали пројекат „Еко спорт“. Горанци је појаснио да је суштина дјеловања Нансен дијалог центра успостављање интеретничког дијалога, односно успостављање и развој заједничких инцијатива, каква је и ова у Зворнику која је резултирала пројектом „Еко спорт“.

Кликните на слику да се отвори!
Кликните на слику да се отвори!
Кликните на слику да се отвори!
Кликните на слику да се отвори!

Вриједност пројекта је 2.000 КМ, од чега Нансен дијалог учествује са 1.200, а Општина Зворник са 800 КМ. У оквиру спортских такмичења у малом фудбалу најбољи су били Гимназија и ССШ „Петар Кочић”, а у конкуренцији основаца ОШ „Вук Караџић” из Роћевића. Прво мјесто у одбојци у женској конкуренцији освојиле су ученице Гимназије и ССШ „Петар Кочић”, а код основаца екипа ОШ „Свети Сава” из Зворника.

Last Updated on Wednesday, 06 November 2013 08:44