СШЦ „Петар Кочић“: Кувари и конобари успјешно положили практични дио матурског рада

PDFPrintE-mail

Уз поштовање свих епидемиолошких мјера, у Средњошколском центру „Петар Кочић“ у Зворнику организовано је полагање практичног дијела матурског испита за куваре и конобаре, који су спремали комплетан мени те радили услуживање.

Како нам је саопштила професорица практичне наставе, Мирјана Томић ученици су припремали топло и хладно предјело, главно јело и дезерт.

– То су све интернационална јела, односно урадили су главни мени у умањеном облику, односно за мањи број гостију. Важно је истаћи да су сва јела спремали у свом кабинету гдје имају одличне услове за праксу – навела је Томићева.

Директорица школе Биљана Писић истакла је да се практични дио изводи у фискултурној салу како би се испоштовале све мјере, али и да се не прекида традиција њиховог јавног матурског испита.

– Ови ученици су имали одличну праксу, и у школи и у објектима, а ове године ћемо ту наставу још више унаприједити јер отварамо ђачки ресторан, тако да је и њихов матурски рад заиста одличан. Надам се да ћемо и ове године имати одличан упис у угоститељску струку и да ће се тражити мјесто више. То је атрактивно занимање, а већ се власници угоститељских објекта и ресторана распитују за њих како би одмах почели да раде – рекла је Писићева.

Презентацији испита и дегустацији производа присуствовали су и гости из Градске управе у Зворнику, те директор Техничког школског центра.

Кликните на слику да се отвори!
Кликните на слику да се отвори!
Кликните на слику да се отвори!
Кликните на слику да се отвори!
Кликните на слику да се отвори!

(infobirac.net)

Last Updated on Monday, 31 May 2021 19:38