Три „Најљепше зворничке приче“ написали ученици СШЦ „Петар Кочић“

PDFPrintE-mail

Туристичка организација града Зворника прогласила је и наградила најбоље ауторе литерарног конкурса за средњошколце под називом „Најљепша зворничка прича“.

Прво мјесто припало је Дајани Мирковић, друго Дејани Зекић и треће Марку Мољевићу, сви ученици зворничког СШЦ „Петар Кочић“. Мирковићева је описала љепоте Зворника и зашто га треба посјетити, Зекићева Дивич, преносећи туристички доживљај, а Мољевић Ђурђев град, као један од најљепших дијелова града Зворника.

Награђеним ученицима у просторијама Туристичке организације града Зворника в.д. директора Ивана Ђокић Милановић уручила је поклон бонове у вриједности 100, 70 и 40 КМ које су обезбијеђене у сарадњи са књижаром „Бане“.

– Литерарни конкурс смо по први пут организовали са циљем да подстакнемо средњошколце да размишљају о граду у којем одрастају и да сагледају његове љепоте које ће сутра са поносом показивати својим гостима. Дијелове из најбољих радова биће кориштени као промотивне поруке – рекла је Ђокић Милановићевм, која је најавила да ће ова врста такмичења постати традиција.

„… Када би свако мјесто у Зворнику могло говорити, приче које бисмо чули, уљепшали би многе знаменитости које овај град посједује. Можда би чак и понестало папира, када бисмо записивали сваку занимљиву и лијепу причу коју би сазнали… Ток Дрине је брз, баш као и живот. Стећци из средњег вијека, имају различиту гравуру. Исписани су старом верзијом ћирилице, па је због историјског значаја, култура очувана. Зграда Касина представља једну велику ризницу знања. Уједно, она је и музеј и библиотека. Баш као и ове, и остале историјске знаменитости, имају велики туристички значај за овај град. Иза сваке, крије се по једна тајна, једна неиспричана прича, која ће увијек красити овај град“ – дијелови су награђеног рада Дајане Мирковић.Vaš Euro petrol oil!

(Izvor: gradzvornik.org)

Last Updated on Sunday, 23 May 2021 12:55