Вељко Сандић други на републичком из физике, данас учествује на државном такмичењу

PDFPrintE-mail

Ученици зворничког Средњошколског центра „Петар Кочић“ настављу да нижу успјехе. Матурант гимназије Вељко Сандић је на Републичком такмичењу из физике освојио друго мјесто. Захваљујући овом резултату, Сандић је позван на такмичење младих физичара на нивоу БиХ.

Професорица Јелена Перић Вуковић, која је Сандића спремала за такмичење, захвалила се Сандићу да учешћу и резултатима који постиже из физике.

– Иако су матуранти већ завршили наставу и спремају се за пријемне испите на факултетима, Вељко Сандић је учествовао на такмичењу и био други. То је наставак његових добрих резултата на такмичењима из физике. Желимо му пуно среће на данашњем државном такмичењу у Тузли јер се ту може изборити и наступ на међународној олимпијади младих физичара – рекла је Перић Вуковић.

Сандићеве резултате је похвалила и дриекторица школе Биљана Писић која је истакла да је ово још један доказ зрелости ове генерације матураната, али и чињеница да се и поред пандемије и онлајн наставе, захваљујући напорима ученика и професора, пуно постигло.

Сандићу је јуче на пријему поводом Дана града Зворника, у просторијама Градске управе, уручено признање за одличан успјех и избор за ученика генерације.

Last Updated on Saturday, 22 May 2021 09:22