Палачинке им "испекле" два сребра

PDFPrintE-mail

Пројекти - Словенија

ЗВОРНИК - На Сајму туризма у Љубљани, који је ове године због епидемиолошких мјера одржан онлине, ученици зворничког Средњошколског центра "Петар Кочић" освојили су два сребрна признања за пројекат "Округла фантазија" којим су представили двије врсте палачинака.

Пројекат "Кухиња мога краја" ученика ове школе добио је и посебно признање за највише гласова публике, односно онлине посјетилаца на интернет страници Туристичке организације Словеније.

Директорица Средњошколског центра "Петар Кочић" Биљана Писић изразила је задовољство успјехом ученика и професора, истичући да је веома значајно да су настављени пројекти који афирмишу и друге активности у школи, осим самих часова наставе.

"Остаје жаљење што ученици и професори нису били у Љубљани и тамо урадили презентацију, те стекли нова пријатељства", рекла је она и додала да је изузетно важно да се наставља континуитет сарадње са школама из Словеније и словеначким Туристичким савезом.

Према њеним ријечима, дугогодишње пријатељство са школом из Сежане ће поново резултирати одласцима зворничких ученика у Словенију, али и доласком њихових ученика и професора у Зворник.

"Ученици који су освојили ова признања, без обзира на то што је такмичење било онлине, заједно с професорима потрудили су се да промовишу свој крај и град, односно своју школу на најбољи могући начин", рекла је Писићева.

СРНА: 13.05.2021 16:32