У Зворнику одржан семинар за стручне сараднике у основним и средњим школама регије Бирча

PDFPrintE-mail

У зворничком СШЦ „Петар Kочић“ данас је одржан семинар за стручне сараднике у основним и средњим школама регије Бирча. Нина Нинковић, начелник за предшколско и основно образовање у РПЗ-у Републике Српске каже да се обука стручних сарадника проводи већ три године, у организацији Републичког педагошког завода и Друштва психолога Републике Српске, а уз подршку УНИЦЕФ-а БиХ.

 

– Циљ обуке је јачање капацитета стручних служби школе зарад боље подршке ђеци и њиховим родитељима. Сви програми су високо оцијењени од стране учесника јер их планирамо према њиховим потребама, односно они постављају проблеме, а ми дајемо одговоре путем оваквих скупова. Данас смо завршили тему којом смо се бавили протеклих годину дана, а то је „Сарадња са породицом“. Данас смо почели нову тему, односно „Савјетодавни рад стручних сарадника са ученицима, родитељима и наставницима“ – рекла је Нинковићева.

Она је додала да су се дотакли и унапређења сопствене праксе, односно теме саморефлексије.

– По први пут су у Републици Српској „свјетлост дана“ угледали стандарди рада стручних сарадника у Републици Српској. Ми до сада нисмо имали један такав документ који даје оквир за рад психолога, педагога, дефектолога и социјалних радника – истакла је Нинковићева и додала да у раду учествују стручни тимови, те навела да је данашњи домаћин скупа Биљана Писић, члан стручног тима за праћење примјена рефералног механизма у Српској.

Кликните на слику да се отвори!
Кликните на слику да се отвори!
Кликните на слику да се отвори!
Кликните на слику да се отвори!
Кликните на слику да се отвори!

(извор: ИНФОБИРАЦ 22 АПРИЛ, 2021)

Last Updated on Thursday, 22 April 2021 20:14