Семинар за средњошколце

PDFPrintE-mail

Пројекти - Нансен дијалог центар

У Зворнику је 13.03.2013. одржан семинар за 20 средњошколаца у оквиру пројекта "Интеретничка интеграција локалних институција општине и школе Јајце, Зворник, Братунац и Сребреница". Семинар је одржан у оквиру сарадње невладине организације "Нансен дијалог центар" из Сарајева и зворничке Гимназије и средње стручне школе "Петар Кочић".

 

 

Пројектни координатор Генц Горанци рекао је да је у оквиру пројекта направљена селекција од 20 ученика првих и других разреда мултиетничког састава у складу са демографском структуром.

"Жеља нам је да ови ученици оформе неформалну групу `Нансен форум младих мировњака` који ће заједно креирати ваннаставне активности и биће носиоци тих активности", појаснио је Горанци.

Осим са зворничким средњошколцима, Горанци каже да у оквиру овог пројекта раде са средњошколским центрима из Сребренице и Братунца, Средњом струковном школом Јајце и Гимназијом и средњом стручном школом "Петар Кочић".

Он је најавио да ће ова група ученика у Зворнику успоставити "Нансен новинарску секцију" која ће радити у "Нансен учионици" чије је отварање планирано у току овог мјесеца.

"Нансен дијалог центар", истиче Горанци, учионицу ће опремити лаптопом, фото апаратом, видео камером и диктафоном.

Пројекат "Нансен дијалог центар" финансијски подржава норвешко Министарсто иностраних послова.

 

(извор: инфозворник, 13.03.2013)

Last Updated on Wednesday, 06 November 2013 08:42