Актуелно

Позив на вебинар

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Monday, 28 February 2022 14:33

Министарство просвјете и културе Републике Српске упућује позив на вебинар под називом „Повећање ефективности учења на даљину у средњем стручном и техничком образовању“, а који се реализују у оквиру пројекта „Осмислимо образовање поново - креирање квалитетнијег образовања за дјецу током и након КОВИД-19 пандемије, са фокусом на најугроженије“.

Линкови за приступ вебинару

Read more...

 

Договорена сарадња између зворничког СШЦ „Петар Кочић“ и средње школе у Руми

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Friday, 01 June 2018 12:44

Представнице Средње стручне школе „Бранко Радичевић“ из Руме, Ивана Станковић и Даниела Васић, посјетиле су Средњошколски центар „Петар Кочић“ Зворник ради успостављања сарадње између споменутих школа у оквиру могућих заједничких пројеката.
„Ми смо данас дошли овдје да понудимо партнерство Средњошколском центру у Зворнику у оквиру пројекта транснационалне сарадње између 12 или 14 земаља, који предвиђа оснаживање маргинализованих група у погледу развоја њиховог сопственог бизниса. Са овим пројектом ми имамо намјеру да аплицирамо за ЕЕА анд Норwаy Грантс и средња школа из Зворника би могла бити наш партнер из Босне и Херцеговине. Пројекат би требао да траје 3 године, а подразумијева обуку и размјену ученика, те сусрете наставника,“ истакла је Ивана Станковић, професорица информатике из Руме.
Договорена је и сарадања приликом аплицирања за програме Еразмус+, али је било разговора и о другим видовима прекограничне или регионалне

Read more...

 

Mеђународно такмичење из руског језика

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Saturday, 26 February 2022 07:37

Драги пријатељи!

Позивамо вас на учешће на међународном такмичењу из руског језика као страног "Лобачевски/RU", које ће трајати до 31. марта 2022. године.

Организатор је Национални истраживачки државни универзитет у Нижњем Новгороду „Н.И. Лобачевски“.

Такмичење је на листи Олимпијада Министарства образовања Русије и даје предности при упису на мастер студије у Русији у склопу квоте Владе Руске Федерације за стране држављане и сународнике у иностранству за академску 2022/2023. годину, те на листи Интелектуалних и (или) креативних такмичења Министарства образовања Руске Федерације за академску 2021/2022. годину.

 

Last Updated on Thursday, 03 March 2022 08:28

Read more...

 
 

Матруско вече 2018.

PDFPrintE-mail

Актуелно - Новости

Written by Administrator Saturday, 26 May 2018 09:19

Свечаним дефилеом главном градском улицом, од зграде Градске управе до Касине, вечерас је започело обиљежавање матурске вечери за матуранате СШЦ „Петар Кочић“ и Техничког школског центра. Ученицима генерације, „вуковцима“ те осталим матурантима уручена су признања и пригодни поклони које за њих традиционално обезбјеђује Градска управа из Зворника.

За ученике генерације у СШЦ „Петар Кочић“ проглашени су Марија Кљештан, за четворогодишња, и Николина Јосиповић, за трогодишња занимања.

Last Updated on Saturday, 26 May 2018 09:49

Read more...

 

Обиљежен Међународни дан матерњег језика

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Monday, 21 February 2022 15:31



Актив професора српског језика и књижевности организовао је данас обиљежавање Међународног дана матерњег језика. Професори су на часовима са ученицима разговарали о потреби очувања матерњег језика и изазовима које не језичком плану носи период пред нама.

Last Updated on Monday, 21 February 2022 16:16

Read more...

 
 
<< Start < Prev 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 Next > End >>

Page 37 of 77