Новости

ПРЕНОСИМО: Промоцијом књиге афоризама Станислава Томића „Умњаци израстају касније“, у Зворнику отворени „Дани Марка Марковића“

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Friday, 25 February 2022 16:29

 

Промоцијом књиге афоризама Станислава Томића „Умњаци израстају касније“, у зворничкој Народној библиотеци и музејској збирци вечерас је свечано отворена културна манифестација „Дани Марка Марковића“, којом се чува успомена на највеће књижевно име из Зворника те промовишу различити облици културног стваралаштва и писане ријечи.

 

Last Updated on Tuesday, 14 May 2024 09:47

Read more...

 

Зворнички СШЦ „Петар Кочић“ добија грчки кутак – за учење језика већ пријављено 35 ученика

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Thursday, 17 February 2022 22:08

У зворничком СШЦ „Петар Кочић“ биће успостављен грчки кутак, договорено је на састанку представника ове школе и амбасадора Грчке у БиХ Димитриоса Папандреуа. Директорица школе Биљана Писић истакла је овом приликом да је посјета била јако пријатна, права пријатељска те истакла чињеницу да ће поред Бањалуке, Пала и Добоја и они добити грчки кутак.

– Жеља нам је била да ученици науче језик и упознају грчку културу. Очекујемо да се грчки кутак отвори од 20. до 30. марта, а већ 35 наших ученика се пријавило за учење грчког језика – рекла је Писићева.

Оно што је посебно интересантно је да су током посјете срели некадашњег ученика ове школе Његоша Петровића, који је управник Хеленске фондације за културу  у Београду, а послом је био у згради Амбасаде Грчке у Сарајеву.

Read more...

 

ЈУ СШЦ „Петар Кочић“: Пријем за успјешне спортисте

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Monday, 14 February 2022 20:58

 

У Средњошколском центру „Петар Кочић“ у Зворнику данас је организован пријем за успјешне спортисте ове школе који су били међу леуреатима током посљедњег избора за спортисту града Зворника. Књиге и пригодне поклоне, директорица школе Биљана Писић уручила је теквондоисткињи Зорани Сандић, која је проглашена спортисткињом града, џудисткињи Николини Поповић, која се нашла у групи десет најбољих спортиста града, те Филипу Цвијетиновићу, првотимцу ОКК „Дрина Принцип“, који се нашао на списку 10 најталентованијих спортиста Зворника док ће награда Сари Ћирковић, боксерки која је освајала европске медаље, бити уручена накнадно пошто због обавеза није могла да присуствује пријему.

 

Last Updated on Monday, 14 February 2022 21:04

Read more...

 
 

ПРЕНОСИМО: Крсна слава СШЦ „Петар Кочић“

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Friday, 28 January 2022 13:05

Ломљењем славског колача и пригодном приредбом ученици и професори СШЦ „Петар Кочић“ прославили су своју крсну славу. Кум је, као и предходних година било предузеће ЕУРО ПЕТРОЛ ОИЛ, а од гостију градоначелник са сарадницима и представници установа са којима школа има успјешну дугогодишњу сарадњу.

Како је било погледајте у нашем видео прилогу:

(ИЗВОР: ЗВОНО.МЕДИА)

Last Updated on Friday, 28 January 2022 13:15  

У Зворнику одржана Светосавска академија

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Thursday, 27 January 2022 09:48

 

Светосавском академијом на којој је бесједио протојереј ставрофор Видоје Лукић, те наступио глумац Народног позоришта Републике Српске Горан Јокић, у Зворнику је настављена духовна и културна манифестације „Светосавска недјеља 2022“, посвећена првом српском архиепископу, светитељу, просвјетитељу и утемељивачу српске цркве и државе Светом Сави.

У музичком дијелу Светосавске академије наступило је Прво пјевачко друштво „Изворник“ и ученици Основне музичке школе „Војин Комадина“, док су ученици Средњошколског центра „Петар Кочић“ и Техничког школског центра говорили стихове извели пригодне рецитале.

Last Updated on Thursday, 27 January 2022 10:03

Read more...

 
 
<< Start < Prev 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Next > End >>

Page 13 of 51