Новости

Посјета амбасади Русије

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Wednesday, 29 May 2013 10:58

Директорица Гимназије и ССШ „Петар Кочић“ Биљана Писић, професорица Руског језика Мира Бошњак и петоро ученика били су у посјети Амбасади Русије у БиХ гдје их је примио Његова екселенција Амбасадор Александар Боцан-Харченко.

Ми смо се обратили Његовој екселенцији Амбасадору Боцан-Харченку са молбом да нас прими и да нам помогне да успоставимо сарадњу са неком руском средњом школом ради сарадње и размјене ученика. У нашој школи као други страни језик учи се Руски језик и ми смо једна од ријетких школа да смо сачували Руски језик и поред кадровских проблема – рекла је Писићева.

Ученици ове зворничке средње школе рецитовали су на Руском језику и Његова екселенција Амбасадор Боцан-Харченко је похвалио њихов изговор.

Он је рекао да ће покушати да повеже школе, као и да ће зворничкој школи поклонити књиге руских класика и савремена дјела.

Ученици, професорица и директорица провели су око сат времена код Његове екселенције Амбасадора Боцан-Харченка који им је поклонио књиге о Русији и најавио да ће на јесен посјетити Гимназију и ССШ „Петар Кочић“.
Last Updated on Thursday, 30 May 2013 11:58  

Посјета Парламенту

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Friday, 29 March 2013 10:15

Ученици Гимназије и средње стучне школе „Петар Кочић“ Зворник, посјетили су Парламентарну скупштину Босне и Херцеговине, заједно са професорицом Маријом Степановић и професором Станиславом Томићем.


Посјета парламентуПосјета је организована у оквиру у сарадње Парламентарне скупштине БиХ и USAID-a, која подразумијева концепт отвореног парламента и његово јачање у смислу приближавања институција власти грађанима. Претходно су посланици Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ, Лазар Продановић и Исмета Дервоз са представницима USAID-a, 15. фебруара били у посјети Гимназији и средњој стручној школи „Петар Кочић“ Зворник и имали састанак са ученицима, који су 27. марта, у њиховој организацији, имали прилику да посјете Сарајево и Парламентарну скупштину БиХ.

 


Last Updated on Friday, 29 March 2013 10:38

Read more...

 

Ученици боравили на тродневном семинару у Сарајеву

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Tuesday, 26 March 2013 10:25

Семинар 03-2013 СарајевоСАРАЈЕВО: Група од осам ученика наше школе, у пратњи професора Зорана Куљића, боравила је у Сарајеву на троднеднвном семинару у организацији Нансен дијалог центра. Током семинара одржана је конференција под називом „Ми смо будућност - могућности сарадње средњошколаца са подручја Братунца, Јајца, Сребренице и Зворника”.

Првог дана семинара, на коме су учествовали и ученици Католичког школског центра и Прве гимназије из Сарајева, са ученицима су разговарали амбасадор Велике Британије Најџел Кејси, Меса Томас, директор Уреда за односе са јавношћу (ОПА) при Амбасади САД-а у БиХ те други гости. Циљ семинара је био предлагање конкретних пројеката на регионалном нивоу који могу повезати ове средњошколце.

Last Updated on Tuesday, 26 March 2013 10:48  
 

Зворнички гимназијалци

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Sunday, 10 March 2013 20:08

 

Ученици четвртог разреда зворничке гимназије, одјељење IV-2, заједно са професором Станиславом Томићем, покренули су иницијативу за изградњу заједничког споменика књижевнику Марку Марковићу и Иви Андрићу, који је Марку Марковићу посветио чувене ријечи: „Марку Марковићу, са другарском поруком:

1) све Дрине овог света су криве;

2) никад се оне неће моћи свеколике ни потпуно исправити;

3) никад не смемо престати да их исправљамо.

(Писцу књиге Крива Дрина на књизи На Дрини ћуприја)".

 

Марко Марковић је рођен 27. фебруара 1896. године у Зворнику, гдје је готово заборављено његово дјело и гдје мало ко зна за посевету, написану њему, на роману који је награђен Нобеловом наградом. Но то није све, Меша Селимовић нам у Сјећањима даје кратку биографију Марка Марковића. Марко Марковић је био потписник Новосадског договора, а једна библиотека у Сарајеву још прије рата носила његово име. Он је био књижевни и позоришни критичар, директор издавачког предузећа Свјетлост и врло значајна фигура у културном животу Сарајева и Босне и Херцеговине уопште. За књигу Крива Дрина добио је награду Српксе академије наука у Београду. Ова акција између осталог, имала је за циљ, да једног, неправедно запостављеног човјека, извуче из заборава. Тим поводом ученици су приредили представу којом су обиљежили дан рођења Марка Марковића и послали позитвину поруку, која је имала добар одјек у њиховој средини и побудила интересовање јавности за овај проблем. Слоган акције је: ЗА РАЗЛИКУ ОД ДРИНЕ, НЕПРАВДА СЕ МОЖЕ ИСПРАВИТИ.
Last Updated on Monday, 11 March 2013 13:42  

Дан сигурнијег Интернета

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Monday, 04 February 2013 13:58

ДАН СИГУРНИЈЕГ ИНТЕРНЕТА

Ове године нДан сигурног Интернета-логоаша школа ће узети учешће у обиљежавању Дана безбједног Интернета (Safer Internet Day). Централна манифестација ће се одржати у уторак 05.02.2013. године у кабинету 24. Позивамо ученике и професора да својим присуством обиљежимо овај дан.

Овогодишње обиљежавање дана сигурног Интернета је јубиларно 10.  и тема је Онлајн права и одговорности, а слоган је Повезивање са поштовањем.

Last Updated on Tuesday, 05 February 2013 17:16  
 
<< Start < Prev 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 Next > End >>

Page 50 of 51