Новости

Петарде нису играчке

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Thursday, 12 December 2013 01:56

Полицијски службеници СЈБ Зворник провели су у нашој школи акцију „Петарде нису играчке“, чији је циљ да ученике упозори на опасности и посљедице употребе пиротехничких средстава. Овим поводом одржано је предавање противпожарног инспектора и других припадника полиције који су ученицима првих разреда објаснили какве их опасности вребају приликом употребе ових средстава. Након предавања ученицима је подијељен промо материјал који их упознаје и упозорава на ову тематику.

 

Школа набавила клавир

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Friday, 29 November 2013 11:18

У циљу лакшег савладавања градива из музичког васпитања наша школа је набавила нови електрички клавир-пианино, за који је издвојено 1.500 КМ. По ријечима директорице Биљане Писић новац је обезбијеђен од средстава прикупљањих од ученичких уписнина који је и предвиђен за унапређење наставних садржаја којима се служе ученици.

- Клавир нам је био потребан за наставу, али и за ваннаставне активности, односно секције и хуманитарне концерте по којима су наши ученици, а тиме и школа у посљедњих неколико година препознатљиви - рекла је Писићева.

Она је додала да је у наредном периоду планирано опремање учионица ормарима, те уређење кабинета математике.

- Ових дана очекујемо донацију два рачунара од НЛБ банке, обзиром да наши ученици скупљају новац за екскурзију, односно штеде у њиховој банци те велики број радника прима плату и послује управо са њима - истакла је Писићева.

Прве нумере на новом клавиру је засвирао професор Војин Мартиновић са ученицима, а тема је била химна Републике Српске „Моја Република”.

Кликните на слику да се отвори!
Кликните на слику да се отвори!
Кликните на слику да се отвори!

 

Образовни систем у САД

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Friday, 15 November 2013 20:34

У нашој школи је 13.10.2013. године одржано предавање о систему школовања у Америци. Предавање је у организацији америчке Амбасаде у БиХ одржано у оквиру Међународне недјеље образовања, а реализовала га је замјеник шефа Канцеларије америчке Амбасаде у Бањалуци Касандра Пејтон.

„Многи мисле да је у САД средња школа лагана и једноставна, а наш циљ је да покажемо стварно стање. Осим тога, презентовали смо стипендије за ученике првих и других разреда средњих школа који могу једну годину провести на школовању у Америци“, рекла је Пејтонова новинарима.

Ученици су добили и информације о центрима у БиХ у којим се могу информисати о студирању у САД, остваривању стипендија за тај ниво образовања, те како изабрати одговарајући универзитет.

Директор Средњошколског центра „Петар Кочић“ Биљана Писић рекла је да ученици на овај начин могу да сазнају који су услови студирања у САД.

„До сада је организовано доста предавања у већим градовима у БиХ и драго нам је да су одабрали и нашу школу. Желимо да сарађујемо на овом пројекту како бисмо дјеци о овим темама омогућили што боље информисање“, поручила је Писићева.

 

 
 

Пројекат: Поређење математичких симбола и појмова

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Thursday, 17 October 2013 10:28

Сарадња наше школе са школом у Сежани траје већ седам година. Претходних година сарађивали смо са Туристичким савезом Словеније у оквиру пројеката Више знања за више туризма и у оквиру ДОСС-а на Ђачкој оглашивачкој сцени.

Ове године проширили смо сарадњу на област математике, па је школи одобрен пројекат "Поређење математичких симбола и појмова". Професори и уценици из Словеније ће у склопу пројекта доћи 5. новембра и у нашем граду остати 3 дана. За овај период ученици наше школе у сарадњи са гостима ће реализовати неколико пројеката. У склопу овога пројекта ће и наши ученици посјетити  Словенију у наредном периоду.

Last Updated on Thursday, 17 October 2013 12:27

Read more...

 

Волонтирај-кредитирај

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Thursday, 10 October 2013 18:47

И ове године ученици наше школе узели су учешће у пројекту „Волонтирај-кредитирај“ који је посвећен промоцији волонтеризма, изградњи капацитета младих, као и развоју и усавршавању пословних вјештина средњошколаца, 20 ученика СШЦ „Петар Коћић” замијенило је наставни дан р

адним даном у општини Зворник и другим јавним институцијама.

Средњошколце је примио и поздарвио начелник општине Зоран Стевановић истакавши да је ово одличан показатељ да су млади људи спремни да мијењају средину у којој живе и помажу другима. Драгана Спасић, ученица трећег разреда каже да је и раније учестовала у пројектима волонтирања преко Савјета ученика.

 

Last Updated on Thursday, 10 October 2013 19:35

Read more...

 
 
<< Start < Prev 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 Next > End >>

Page 48 of 51