Новости

Лидија Миличић добила трећу награду на литерарном конкурсу

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Wednesday, 01 October 2014 07:06

Ученица другог разреда Лидија Миличић добила је трећу награду на књижевном конкурсу који је поводом обиљежавања „Дјечије недјеље” расписало Министарство породице, омладине и спорта Владе РС. Миличићева је, по мишљењу стручног жирија, кога су сачињавали представници Републичког педагошког завода РС, на тему „Имам право да кажем и будем саслушан” написала рад којим је у конкуренцији ученика гимназије освојила треће мјесто.

 

Last Updated on Wednesday, 01 October 2014 16:27

Read more...

 

Европски дан језика 2014.

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Saturday, 27 September 2014 20:35

Европски дан језика се обиљежава широм континента организовањем различитих манифестација и активности.

Ученици трећег разреда организовали су приредбу на којој су извели скеч и рецитовали пјесме на енглеском, њемачком, руском и српском језику, рекла је Наталија Младеновић професорица енглеског језика.Она је додала да ће сви професори страних језика у средњошколском центру „Петар Кочић“ на својим часовима заједно са ученицима обиљежити Дан европскоих језика. Израђено је и неколико паноа који ће красити зидове кабинета страних језика. Младеновићева је, уз подсјећање да само у Европи постоји преко 200 језика, рекла да се у овој средњошколској установи, Европс ки дан језика обиљежава од прошле године.

 

Last Updated on Saturday, 27 September 2014 21:46

Read more...

 

Припреме за нову школску годину

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Friday, 15 August 2014 09:37

У СШЦ „Петар Кочић“, као и раније, и овај школски распуст искоришћен је за уређивање учионица и канцеларија у циљу стварања што бољих услова за ученике и раднике ове школе.

- Трудимо се да урадимо што више и да ученици и професори дођу у што пријатнији амбијент. У току овог распуста рекоструисали смо и новим намјештајем опремили два кабинета. Прошле године од Предсједника Републике Српске Милорада Додика добили смо намјештај за два кабинета у мало живљим бојама – црвеној и плавој и то се показало као добро, атмосфера је била веома пријатна и топла, а и сами ученици су чували тај намјештај од оштећења. И ове године смо кабинет Енглеског језика опремили намјештајем у љубичастој, а кабинет Филозофије и социологије у наранџастој боји – испричала је директор школе Биљана Писић.

Last Updated on Friday, 15 August 2014 10:01

Read more...

 
 

Посјета парламенту Босне и Херцеговине

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Thursday, 08 May 2014 14:27

Шеснаест наших ученика, чланова дебатне секције, посетили су 7.5.2014. године Парламент Босне и Херцеговине.

Са ученицима су ишле и директорица школе Биљана Писић и професорица Марија Степановић. Ученицима су се обратили посланици  Лазар Продановић, Шефик Џаферовић и Данијела Мартиновић. Ова поста је реализована у склопу пројекта "Отворени парламент".

.... Last Updated on Thursday, 08 May 2014 14:38

Read more...

 

Туристичка тржница

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Thursday, 08 May 2014 14:06

У СШЦ „Петар Кочић“ одржана је манифестација „Туристичка тржница“ на којој су се поред школе домаћина представиле и ученици туристичких школа из Малог Зворника и Тузле. По ријечима директорице школе Биљане Писић циљ манифестације је презентација традиционалних производа и промоција туристичких потенцијала уз дружење ученика.


- Ове године смо угостили 50 ученика из Малог Зворника и Тузле. Драго нам је да се број заинтересованих за ову манифестацију повећава јер се овако на најбољи начин промовисали потенцијале својих градова. Гости из Тузле и Малог Зворника су нам увијек добродошли и ми ћемо се радо одазивати на сличне догађаје у њиховој организацији – рекла је Писићева и додала да су ученици из Зворника припремили традиционална јела и друге промотивне производе.

Last Updated on Thursday, 08 May 2014 14:24

Read more...

 
 
<< Start < Prev 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 Next > End >>

Page 44 of 51