Новости

Посета клиници "Центар за срце" у Тузли

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Saturday, 27 December 2014 09:56

Ученици треће године медицинске школе и професорице Александра Мијић и Попић Маријана, дана 23.12.2014. године посетили су клинику  „Центар за срце“  у Тузли.

У клиници су нас дочекали веома љубазно и у пријатној атмосфери. Заједно са главном сестром обишли смо клинику подељени у две групе. У току обиласка клинике деца су упозната са организацијом рада клинике, делом где се изводе коронарографије, чак је и једна група присуствовала снимању, начином припреме болесника за операцију срца, начином чувања, требовања и дистрибуције лекова, стерилизацијом, јединицом интензивне неге, њиховом организациjом, доkументациjом и опремом.  Болесничке собе су двокреветне опремљене

Last Updated on Saturday, 27 December 2014 10:22

Read more...

 

Дан школских библиотека

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Thursday, 30 October 2014 11:26

Поводом Свјетског дана школских библиотека у нашој школи приређен је пригодан програм који су извели чланови рецитаторске, дебатне и драмске секције. По ријечима библиотекара Тамаре Божић ово је била прилика да се библиотеке промовишу на посебан начин.


- Циљ нам је био да се представимо у својој ширини и свеобухватности онога што једна библиотека може да понуди младим људима, односно читаоцима. Презентација је осмишљена тако да се ученици забаве и науче нешто ново како би само спознали жељу за читањем и усавршавањем - рекла је Божићева.

Last Updated on Thursday, 30 October 2014 11:30

Read more...

 

Професори и ученици боравили на Сајму књига

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Thursday, 30 October 2014 08:28

У оквиру програма стручног усавршавања, 60 професора СШЦ „Петар Кочић“ из Зворника посјетило је београдски Сајам књига.

Као и претходних година, сајам је посјетило више од 200 ученика уз пратњу професора. Овом приликом набављена је стручна литература као и књижни фонд школе.

 

 

Last Updated on Thursday, 30 October 2014 08:34

Read more...

 
 

Одржан јавни час физичког васпитања

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Thursday, 23 October 2014 09:57

Професори физичког васпитања реализовали су пројекат „Јавни час физичког вапистања” који је финансијски подржао Нансен дијалог центар из Сарајева у вриједности од 800 КМ. Часу су присуствовала дјеца узраста до 10 година којима је презентовано правилно извођење вјежби, што је по ријечима Станислава Драгутиновића носиоца пројекта и члана Нансен коориднационог одбора главни задатак пројекта.

Last Updated on Thursday, 23 October 2014 10:02

Read more...

 

Професори српског језика и књижевности посјетили Вуков Тршић

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Monday, 20 October 2014 22:45

У оквиру програма стручног усваршавања Актив професора спрског језика и књижевности наше школе боравио је у Вуковом Тршићу и том приликом реализовао предавање на тему „Улога и мјесто Вука Стефановића Караџића у стандардизацији и формирању граматичке терминологије”.

Након предавања, предсједника актива Снежане Вукајловић, посјета је искориштена за обилазак Вуковог родног мјеста и манастира Троноша. Поред професора српског језика предавању је присуствала и педагог школе Драгица Јокић.

Read more...

 
 
<< Start < Prev 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 Next > End >>

Page 43 of 51