Новости

Ученици посјетили Спомен-подручје Доња Градина

PDFPrintE-mail

Актуелно - Новости

Written by Administrator Friday, 21 April 2017 07:19

У склопу Годишњег плана и програма рада школе, 50 ученика ЈУ СШЦ „Петар Кочић”, углавном чланова разних секција и Савјета ученика, посјетило је ЈУ Спомен-подручје Доња Градина. О геноциду над српским народом на овом подручју, гробним мјестима, и другим особеностима овог стратишта, ученике су упознала стручна лица запослена у Спомен-подручју Доња Градина. Након посјете Доњој Градини ученици су обишли Бањалуку гдје су разгледали центар града и препознатљиве симболе, највећег града у Републици Српској. Директорица школе

Read more...

 

Обука ментора из предузећа за практичну наставу

PDFPrintE-mail

Актуелно - Новости

Written by Administrator Saturday, 08 April 2017 08:07

У склопу пројекта „Практична настава на радном мјесту“ у нашој школи је одржано предавање, односно обука метора из предузећа гдје се изводи пратична настава за ученике угоститељског смјера. Обуци су присуствовали ментори из шумарског предузећа из Власенице и представници угоститељских објеката из Зворника.

Једнодневну обуку одржала је замјеница директора Јованка Глишић. У склопу овог пројекта слиједи и опремање школе за потребе ученика угоститељског смјера у вриједности од 28.000 КМ.

Обука је организована од стране Градске развојне агенције Источно Сарајево.

Last Updated on Saturday, 08 April 2017 10:08

Read more...

 

Мјерење нивоа шећера у крви

PDFPrintE-mail

Актуелно - Новости

Written by Administrator Friday, 07 April 2017 13:05

Ученици наше школе и чланови удружења „Диабета“ бесплатно мјерили шећер у крви

Ученици медицинског смјера СШЦ „Петар Кочић” и чланови Регионалног удружења особа са дијабетесом „Диабета“ из Зворника организовали су бесплатно мјерење шећера у крви. Акција је организована поводом Свјетског дана здравља, али и због чињенице да око 5.000 људи са ове регије болује од дијабетеса. Ученици су са професорицом Драганом Росуљаш активно узели учешће у овој акцији са циљем да помогну члановима Удружења и скрену пажњу на потребу контролисања шећера у крви.

 

Read more...

 
 

Признање Марији Степановић

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Tuesday, 04 April 2017 10:37

Професорица Марија Степановић за своје ангажовање и рад  са дебатном секцијом добила је од Центра за културу дијалога сребрну плакету за изузетан допринос развоју културе дијалога, критичког мишљења и дебате у БиХ образованом систему.

Last Updated on Tuesday, 04 April 2017 11:24  

Обилазак клинике Центар за срце у Тузли

PDFPrintE-mail

Актуелно - Новости

Written by Administrator Tuesday, 28 March 2017 08:00

Дана 24.03.2017. године ученици средње медицинске школе, одељења IV5 и IV6, обишли су "Центар за срце Бих" у Тузли, у пратњи проф. Драгане Росуљаш и Маријане Попић. По доласку ученици су подељени у групе и кренули у обилазак. Главна сестра нас је упознала са радом организацијом клинике. Сваки спрат означен је бојама, па тако први спрат – жута представља пријемно одељење на ком се налази рецепција, РТГ кабинет, кабинет за ЕКГ, ергометију. Други плави спрат је подељен на амбулантни део где се раде катетеризације срца и коронографије, коју смо посматрали, а други део је одељење за смештај болесника након интервенција. Трећи – зелени спрат је интензивна нега где се смештају болесници након изласка из сале. Обишли смо и упознали се са радом апотеке, стерилизације,

Last Updated on Tuesday, 28 March 2017 08:14

Read more...

 
 
<< Start < Prev 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 Next > End >>

Page 35 of 51