Новости

Договорене активности око обиљежавања Дана Републике Српсkе

PDFPrintE-mail

Актуелно - Новости

Written by Administrator Wednesday, 06 December 2017 14:11

Директори основних и средњих школа Града Зворника, представници локалне заједнице и директор Педагошког завода Републике Српске Предраг Дамјановић договорили су активности којима ће 11. јануара бити обиљежена завршна манифестација поводом Дана Републике Српске. Према Дамјановићевим ријечима ово је друга по важности манифестација којом се обиљежава Дан Републике Српске, односно она је одмах по важности послије централног догађаја који предсједник РС организује 09. јануара.

- Републички педагошки завод од 1993. године обиљежава овај важан датум. Манифестација је одржавана у неколико градова у Републици Српској, а ове године ће завршни догађај бити обиљежен у Зворнику. У Дому омладине биће одржана свечана академија и додијељене награде награђеним ученицима за литерарне и

Last Updated on Wednesday, 06 December 2017 21:51

Read more...

 

Конференција о сарадњи школе и привреде

PDFPrintE-mail

Актуелно - Новости

Written by Administrator Tuesday, 05 December 2017 15:20

У оквиру регионалног пројекта "Побољшање сарадње између школе и привреде", који је конципирао "КуклтурКонтакт" из Аустрије, а дио је образовне политике БиХ, Србије и Црне Горе, одржана је финална конференција у хотелу "Европа" у Сарајеву. Учествовали су и представници Владе Републике Српске и министар Дане Малешевић, а испред наше школе присутне су биле директор школе Биљана Писић и помоћник директора Јованка Глишић. Овом приликом презентован је "Приручник за организаторе практичне наставе" који има за циљ дa унаприједи и побољша рад професора практичне наставе и његов рад учини мјерљивим. Циљ цјелокупног пројекта је да се средње стручно

Last Updated on Friday, 15 December 2017 17:13

Read more...

 

Радионица у декупаж техници

PDFPrintE-mail

Актуелно - Новости

Written by Administrator Sunday, 03 December 2017 09:28

У просторијама школске библиотеке реализована је радионица у којој су учествовали ученици Марија и Мирјана Перић и Коста Лазић. Декупаж техником су украшене старе столице и враћене у употребу.

Ово је још једна у низу активности везана за сређивање старог школског намјештаја, а свакако је начин да ученици поред општег образовања стекну и друге вјештине које ће им бити од користиу будућности.

 

Last Updated on Sunday, 03 December 2017 09:41

Read more...

 
 

Одржана радионица „Први пут бирам!”

PDFPrintE-mail

Актуелно - Новости

Written by Administrator Saturday, 02 December 2017 21:27

У нашој школи, 30. 11. и 1. 12. 2017. године, одржана је радионица „Први пут бирам!” за ученике завршних разреда гимназије и економске школе, коју је организовала и Коалиција за слободне и поштене изборе „Под лупом“ у сарадњи са проф. Маријом Степановић, проф. Станиславом Томићем.
Ученици су се упознали с правима и обавезама које могу остварити с 18 година тј. стицањем пунољетства, како у друштвеном, тако и у политичком животу.

Ранка Казимировић, вршњачка едукаторица Коалиције „Под лупом“ појаснила је да се овим радионицама желе мотивисати, охрабрити и обучити млади бирачи који први пут излазе на изборе.

Read more...

 

Још једна од активности за дан толеранције

PDFPrintE-mail

Актуелно - Новости

Written by Administrator Sunday, 19 November 2017 21:31

ЈУ Средњошколски центар „Петар Кочић“ Зворник је са ученицима учествовала у још једном догађају, а поводом Међународног дана толеранције. Коалиција „ За позитиван Зворник“ организовала је данас, 17.11.2017. године, у 18 часова концерт у Дому омладине, на којем су учествовали Основна музичка школа, мали хор „ Изворник“ и фолклорна секција Међународног  форума солидарности Еммаус.

Наша школа као чланица коалиције, овај пут се представила са ученицима Угоститељске школе, који су за ову прилику припремили пригодно послужење за присутне. Ђаци  су са својим предавачима,  на креативан начин осмислили и припремили закуску. Потрудили су се да свој рад представе у најбољем свјетлу, те су на

Last Updated on Sunday, 19 November 2017 22:08

Read more...

 
 
<< Start < Prev 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Next > End >>

Page 30 of 51