Новости

Договорена сарадња између зворничког СШЦ „Петар Кочић“ и средње школе у Руми

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Friday, 01 June 2018 12:44

Представнице Средње стручне школе „Бранко Радичевић“ из Руме, Ивана Станковић и Даниела Васић, посјетиле су Средњошколски центар „Петар Кочић“ Зворник ради успостављања сарадње између споменутих школа у оквиру могућих заједничких пројеката.
„Ми смо данас дошли овдје да понудимо партнерство Средњошколском центру у Зворнику у оквиру пројекта транснационалне сарадње између 12 или 14 земаља, који предвиђа оснаживање маргинализованих група у погледу развоја њиховог сопственог бизниса. Са овим пројектом ми имамо намјеру да аплицирамо за ЕЕА анд Норwаy Грантс и средња школа из Зворника би могла бити наш партнер из Босне и Херцеговине. Пројекат би требао да траје 3 године, а подразумијева обуку и размјену ученика, те сусрете наставника,“ истакла је Ивана Станковић, професорица информатике из Руме.
Договорена је и сарадања приликом аплицирања за програме Еразмус+, али је било разговора и о другим видовима прекограничне или регионалне

Read more...

 

Матруско вече 2018.

PDFPrintE-mail

Актуелно - Новости

Written by Administrator Saturday, 26 May 2018 09:19

Свечаним дефилеом главном градском улицом, од зграде Градске управе до Касине, вечерас је започело обиљежавање матурске вечери за матуранате СШЦ „Петар Кочић“ и Техничког школског центра. Ученицима генерације, „вуковцима“ те осталим матурантима уручена су признања и пригодни поклони које за њих традиционално обезбјеђује Градска управа из Зворника.

За ученике генерације у СШЦ „Петар Кочић“ проглашени су Марија Кљештан, за четворогодишња, и Николина Јосиповић, за трогодишња занимања.

Last Updated on Saturday, 26 May 2018 09:49

Read more...

 

Спортски сусрети радника средњих школа регије Бирач

PDFPrintE-mail

Актуелно

Written by Administrator Sunday, 13 May 2018 21:53

У оквиру манифестације „Дани Милутина Миланковића“ у Милићима је одржан спортски сусрет радника средњих школа регије Бирча. У Средњошколском центру „Милутин Миланковић“ окупиле су се екипе из средњих школа из Зворника, Каракаја, Сребренице, Власенице и школе домаћина, а професори су се надметали у малом фудбалу и шаху за мушкарце, одбојци за жене, те баскету, тенису и стоном тенису за жене и мушкарце. Резултати су били у другом плану јер је главни циљ овог догађаја било спортско дружење. Након игара приређена је пригодна закуска. Учесници су били задовољни пријемом и организацијом спортских догађаја. Спортским играма радника средњих школа регије Бирча, обновљено је њихово окупљање, које је први пут одржано прије седам година.

Last Updated on Sunday, 13 May 2018 22:09

Read more...

 
 

Ученици присуствовали манифестацији „Отворена врата” у бијељинској касарни

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Thursday, 10 May 2018 05:48

Поводом обиљежавања Дана 3. пјешадијског, Република Српска пука, ОС БиХ и, уједно, Дана Војске Републике Српске, који је јуче обиљежен у касарни „Војвода Степа Степановић“ у Бијељини, 50 ученика СШЦ „Петар Кочић” боравило је на овој манифестацији .

Ученицима је презентован рад пука, оружје, опрема и одржано предавање.

Након посјете касарни, ученици су обишли Етно село „Станишићи” и центар Бијељине.

 

Read more...

 

Добра сарадња СШЦ „Петар Кочић” и 3. пјешадијског (Република Српска) пука ОС БиХ

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Tuesday, 24 April 2018 08:11

Ученици путују на „Отворена врата”, војска помаже уређење парка

Поводом обиљежавања Дана 3. пјешадијског (Република Српска) пука ОС БиХ и, уједно, Дана Војске Републике Српске, који ће бити обиљежен 8. маја у касарни „Војвода Степа Степановић“ у Бијељини, 50 ученика СШЦ „Петар Кочић”  биће дио ове манифестације . Ово је само један примјер добре сарадње школе и војске, јер ће у наредном периоду припадници 3. пјешадијског (Република Српска) пука ОС БиХ, заједно са ученицима, уредити зелену површину иза школе и направити мали парк.

По ријечима директорице школе Биљане Писић до сада су школе из Бијељине углавном биле дио ове манифеставије, а командант 3. пјешадијског (Република Last Updated on Tuesday, 24 April 2018 08:17

Read more...

 
 
<< Start < Prev 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Next > End >>

Page 27 of 51