Огласна табла

Након посјете зворничких средњошколаца Португалу – Договорена сарадња на пројектима, слиједи братимљење градова

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Wednesday, 27 February 2019 09:30

Ученици и професори СШЦ „Петар Кочић“ те представник Градске управе из Зворника, који су недавно боравили у студијској, узвратној посјети Барселосу, у Португалу, договорили су активности на заједничкој реализацији пројеката, након чега би требало да услиједи братимљење ова два града. По ријечима директорице школе Биљане Писић, први појекти и сарадња градова и школа требали би бити реализовани преко школе из Сежане у Словенији која је већ годинама заједнички партнер са обје ове установе, односно града.

Last Updated on Wednesday, 27 February 2019 09:49

Read more...

 

Предавање: Безбједносни ризици коришћења друштвених мрежа

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Tuesday, 05 February 2019 19:06

У наставку реализације Плана превентивних активности на спречавању малољетничке деликвенције у основним и средњим школама у Републици Српској, данас је у просторијама Јавне установе Средњошколски центар „Петар Кочић“ Зворник, за ученике ове школе одржано предавање на тему: „Едукација о безбједносним ризицима коришћења друштвених мрежа“.

Предавање је одржано са циљем да се ученицима укаже на опасности са којима се могу сусрести уколико неправилно

Last Updated on Tuesday, 05 February 2019 20:18

Read more...

 

Награђена ученица Анђела Тијанић

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Tuesday, 29 January 2019 08:27

На конкурсу ликовних и литерарних радова поводом 9. јануара, дана Републике Српске, ученица IV4 Анђела Тијанић освојила је треће мјесто. Претходне године ученица наше школе на истом конкурсу освојила је друго мјесто. Ментор ученицама је професорица Марија Давидовић.

Last Updated on Friday, 01 February 2019 10:34  
 

Зимска школа физике

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Friday, 25 January 2019 20:33

Друга Зимска школа физике одржана је од 14. до 18. јануара 2019. године у Требињу. Организатор је Друштво физичара источне Херцеговине и Републички педагошки завод Републике Српске, уз помоћ Града Требиња, Гимназије „Јован Дучић“ и Факултета за производњу и менаџмент. Зимску школу физике је похађало око 40 ученика из Требиња и читаве Републике Српске, нашу школу су представљали ученици Наталија Станишић и Вељко Сандић. За реализацију предавања било је задужено шест професора, три из Требиња, један из Бијељине, један из Сомбора, и као предавач из наше школе Винка Марјановић.

Last Updated on Saturday, 26 January 2019 07:46

Read more...

 

Посјета министра просвјете и културе Републике Српске

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Wednesday, 23 January 2019 18:13

ОСИМ УЧЕНИКА, МОРА СЕ ВИШЕ РАДИТИ И НА ИСТИЦАЊУ НАСТАВНОГ КАДРА

Министар просвјете и културе Републике Српске Наталија Тривић изјавила је данас у Зворнику да се, осим ученика који остварују истинске резултате, мора више радити и на истицању наставног кадра, из разлога што су они наши просвјетитељи па смо  заборавили да поентирамо њихове  заслуге у први план.

„Ресорно министарство ће, поред редовних конкурса за ученике о појединим темама, припремати јавни позив  за пријаву свих наставника, односно професора који су постигли резултате по питању ученичких достигнућа“, рекла је новинарима Тривићева, након разговора са директором Средњошколског центра „Петар Кочић“ Биљаном Писић.

 

Last Updated on Wednesday, 23 January 2019 19:03

Read more...

 
 
<< Start < Prev 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 Next > End >>

Page 53 of 73