Савјет ученика

Предавање: Подстицање алтруистичког понашања код ученика

PDFPrintE-mail

Савјет ученика - Акције Савјета ученика

Written by Administrator Sunday, 29 November 2015 21:55

Дана 27.11.2015. године на састанку савјета ученика професорица Марија Степановић одржала је предавање на тему: "Подстицање алтруистичког понашања код ученика".

 

Предавање - права дјетета

PDFPrintE-mail

Савјет ученика - Акције Савјета ученика

Written by Administrator Monday, 16 November 2015 10:05

На састанку Савјета ученика одржаном 30.10.2015. године професор Станислав Томић одржао је предавање на тему: " Права детета".

Предавање можете преузети на следећем линку.

Last Updated on Tuesday, 24 November 2015 08:04  
 

Учешће н а конференцији - новебар 2015.

PDFPrintE-mail

Савјет ученика - Акције Савјета ученика

Written by Administrator Monday, 16 November 2015 09:56

Председник Савјета ученика, Александра Тешић, присуствује IX Конференцији мреже Савјета ученика Републике Српске од 11.11. до 13.11.2015. године у Тренинг центру Бардача код Српца. Током конференције председници савјета ученика имаће прилику да посете Народну Скупштину Републике Српске и упознају се са радом ове институције. Конференција се одржава под покровитељством Министарства породице, омладине и спорта Републике Српске.

Last Updated on Monday, 16 November 2015 10:04  
 

Пресјек активности - октобар 2015

PDFPrintE-mail

Савјет ученика

Written by Administrator Thursday, 22 October 2015 19:48

У школској 2015/16 години састанци Савјета  ученика одржавају се петком од 12:45 до 13:30 у учионици број 17.


Координатори  Савјета ученика су професорице Марија Степановић и Милијана Симић.


Од почетка школске 2015/16 године Савјет ученика је урадио следеће:

-изабрано је руководство Савјета ученика. Председник је Александра Тешић III3, подпредседник је Наташа Јасиковац II9 и записничар је Александра Богићевић IV3.

-чланови Савјета ученика су упознати са Кућним редом и правилима понашања у школи-чланови Савјета ученика су упознати са Правилником о оцењивану ученика-чланови Савјета ученика су Наставничком већу предложили дестинације за извођење једнодневних излета, а већину тих предлога је Наставничко веће и усвојило

-чланови Савјета ученика су упознати са закључцима Наставничког већа који се односе на могућности похађања допунске наставе, додатне наставе и секција у нашој школи

-чланови Савјета ученика су упознати са закључцима Наставничког већа који се односе на промене у распореду часова, а које настају на предлог ученика

-Уређење огласне табле Савјета ученика

Савјет ученика позива сва одељења у школи да изаберу представнике који ће редовно долазити на састанке Савјета ученика и да изаберу нове чланове уколико предходни нису редовно узимали учешће у раду Савјета ученика.

 
 

Обиљежен дан бијељинске регије Мреже савјета ученика

PDFPrintE-mail

Савјет ученика - Акције Савјета ученика

Written by Administrator Wednesday, 06 May 2015 19:36

Саопштење


Предсједници Савјета ученика ТШЦ Каракај, и СШЦ „Петар Кочић“ Зворник угостили су 24.04.2015. године предсједнике Савјета ученика града Бијељина, као и општина Власеница, Милићи, Сребреница, Братунац, Јања, Угљевик и Лопаре да би заједно обиљежили Дан бијељинске регије Мреже савјета ученика. Њихов циљ био је да на једном мјесту прикажу проблеме са којима се свакодневно сусрећу средњошколци, а уједно покажу да Савјет ученика брине и покушава да на било који начин додје до рјешења тих проблема.

Оно што су, између осталог, навели као проблеме су недостатак технологије којом школа располаже у појединим општинама (рачунари, пројектори и сл.), густ распоред часова, кориштење неадекватних уџбеника, неадекватно преношење знања од стране професора. Међутим, средњошколци сматрају да се међу проблемима са којима се сусрећу налазе и ученици који се недолично понашају у школама и врше насиље над вршњацима. Сви ови проблеми ће бити представљени на даљим састанцима Мрезе савјета уценика (мРесурс), на којима це бити разматрана и евентуална рјешења истих.

Подршку да се овај сусрет одржи баш у Зворнику дали су:
ЈУ СШЦ „Петар Кочић“ Зворник
ЈУ „ТШЦ“ Каракај
Дом омладине Зворник
Општина Зворник

 
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Next > End >>

Page 7 of 9