Актуелно

Посјета министра просвјете и културе Републике Српске

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Wednesday, 23 January 2019 18:13

ОСИМ УЧЕНИКА, МОРА СЕ ВИШЕ РАДИТИ И НА ИСТИЦАЊУ НАСТАВНОГ КАДРА

Министар просвјете и културе Републике Српске Наталија Тривић изјавила је данас у Зворнику да се, осим ученика који остварују истинске резултате, мора више радити и на истицању наставног кадра, из разлога што су они наши просвјетитељи па смо  заборавили да поентирамо њихове  заслуге у први план.

„Ресорно министарство ће, поред редовних конкурса за ученике о појединим темама, припремати јавни позив  за пријаву свих наставника, односно професора који су постигли резултате по питању ученичких достигнућа“, рекла је новинарима Тривићева, након разговора са директором Средњошколског центра „Петар Кочић“ Биљаном Писић.

 

Last Updated on Wednesday, 23 January 2019 19:03

Read more...

 

ПРОФЕСОРИ ИЗ СРПСКЕ НА СЕМИНАРУ О ИЗУЧАВАЊУ ХОЛОКАУСТА У "ЈАД ВАШЕМУ"

PDFPrintE-mail

Актуелно

Written by Administrator Monday, 17 December 2018 13:51

У Институту "Јад Вашем" у Јерусалиму почео је семинар о изучавању Холокауста, а међу учесницима је и 18 професора из Републике Српске.

Учешће професора из Републике Српске резултат је сарадње Републичког центра за истраживање рата, ратних злочина и тражење несталих лица и Републичког педагошког завода.
Представник Републичког центра за истраживање рата, ратних злочина и несталих лица Душан Павловић, који руководи Координационим тимом за успостављање и очување културе памћења у Републици Српској, рекао је Срни да је циљ семинара да

Last Updated on Monday, 17 December 2018 18:01

Read more...

 

Семинари о примјени модула из предмета „Практична настава“

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Wednesday, 05 December 2018 21:05

Обука професора за учешће на сајмовима предузећа за вјежбу

У циљу сагледавања тренутног стања и примјене модула предузећа за вјежбу у оквиру предмета „Практична настава“ у четвртим разредима средње стручне школе, одржан је стручни семинар на Јахорини у организацији „Култур контакта“ из Аустрије, а нашу школу је представљала професорица Елизабета Јевтић. Претходно је на семинарима, у Сарајеву и Коњицу, вршена обука професора за планирање и учествовање на сајмовима предузећа за вјежбу, за примјену информатике, регистрацију предузећа на званичном интернет сервису, БХС -у, оквиру кога се врши виртуено трговање свих ученичких предузећа за вјежбе у БиХ.

Last Updated on Wednesday, 05 December 2018 21:09

Read more...

 
 

Вршњачка едукација: Насиље у адолесцентским везама

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Wednesday, 05 December 2018 08:42

Вршњачка едукација је појам којим означавамо облик едукације, где обучени и едуковани појединци предузимају неформалне и организоване акције, како би својим вршњацима пренели одређено знање објаснили појмове или променили неку врсту понашања. Вршњаци имају велики утицај једни на друге, те је сасвим извесно да ће едукација од стране вршњака значајно утицати на то које ће вредности, ставове и стилове понашања млада особа усвојити, а то важи и за ризично и за сигурно понашање.

Last Updated on Wednesday, 05 December 2018 09:16

Read more...

 

Састанак школког тима: Брига о дјеци - заједничка одговорност и обавеза

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Wednesday, 05 December 2018 08:16

Успешна сарадња институција на локалном нивоу кроз активности школског тима “Брига о дјеци – заједничка одговорност и обавеза”, настављена је и у школској 2018/2019. години. Заједнички задатак свих чланова тима је спровођење акција и сарадња како би се обезбједило сигурно и подстицајно окружење за раст и развој дјеце. Од почетка ове школске године, школски тим је заседео по питању рјешавања проблема појединих ученика и њихових породица. Све активности у пружању подршке и помоћи ученицима, планиране су и координисане кроз сарадњу са релевантним институцијама. Реализовано је и едукативно предавање за ученике, од стране представника полицијске управе, поводом Дана сећања на Last Updated on Wednesday, 05 December 2018 08:32

Read more...

 
 
<< Start < Prev 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 Next > End >>

Page 69 of 79