Актуелно

Обиљежен Дан мира

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Monday, 23 September 2013 09:17

У Средњошколском центру "Петар Кочић" Зворник, 20. 9. 2013. године обиљежен је Дан мира, одржавањем радионице под називом "Свијет мира - свијет креативности", коју је са ученицима гимназије организовао Станислав Томић, професор демократије и људских права.

Ученици су на креативан начин изразили идеју мира и свој став о значају мира за живот појединца, једног друштва, али и човјечанства у цјелини.
Дан мира је у овој установи обиљежен је у оквиру седмице мира, која траје од 16-22. септембра.

Кликните на слику да се отвори!
Кликните на слику да се отвори!
Кликните на слику да се отвори!
Кликните на слику да се отвори!
Кликните на слику да се отвори!

Last Updated on Monday, 23 September 2013 09:39  

Од понедјељка онлајн настава за средњошколце у Српској (ВИДЕО)

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Friday, 20 March 2020 16:39

Министарка просвјете и културе Републике Српске Наталија Тривић рекла је данас да од понедјељка почиње онлајн настава за средњошколце у Српској.
Наталија ТривићФото: РТРС

Наталија Тривић - Фото: РТРС

Тривићева је навела да тада почиње и онлајн настава за ученике Музичке школе, као и за ученике са потешкоћама у развоју.

- Настава ће се изводити путем интернета, вјероватно путем Гугл платформе или скајпа. Важно је да дјеца од куће раде задатке. Учитељи, наставници и радно особоље радиће све од куће. Најважније је да дјеци пружимо могућност стицања знања - истакла је министарка просвјете и културе.

Она је рекла да се настава на даљину, која се реализује путем телевизије, показала јако успјешном.

- У сарадњи са РТРС-ом, али и другим медијима, реализујемо наставу за средњошколце. Наставници, директори, али и дјеца схватили су озбиљно овај облик наставе и рјешавају постављене задатке. Не желимо да губимо вријеме, желимо да наши ученици стекну знања, па и овако на даљину. Настава на даљину није додатна настава, већ посебан облик наставе дефинисан Законом - истакла је Тривићева и додала да је свим школама упућен допис да на седмичној бази достављају извјештаје о реализацији овог пројекта.

Она је поручила да ће школска година бити завршена и да Закон омогућава да ученици након стицања знања на даљину стичу право на полагање завршног испита.

Last Updated on Saturday, 21 March 2020 08:23  

УЧЕНИЦИ И ПРОФЕСОРИ ФОРМИРАЈУ ВИБЕР ГРУПЕ ЗА СЛАЊЕ НАСТАВНИХ САДРЖАЈА

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Wednesday, 18 March 2020 18:43

Републички педагошки завод Републике Српске у сагласности са Министарством просвјете и културе у Влади Републике Спрске донио је одлуку да средње школе организују, у складу са својим могућностима, наставу уз коришћење интернет страница школе као и других расположивих средстава комуникације на даљину.

Средње школе су у обавези да сутра до 10 часова доставе план реализације наставе Републичком педагошком заводу.

Поступајући по тој одлуци у двије зворничке школе су најближи варијанти да ученике и професоре повежу путем друштвене мреже вибер, што су нам потврдили директори ових установа Биљана Писић и Горан Грујић.

У СШЦ Петар Кочић су већ упутили обавјештење наставном особљу и ђацима у коме наводе да разредне старјешине што прије формирају вибер групе са својим ученицима из одјељења како би била остварена лакша комуникација. Након састанка са предсједницима актива, професори ће добити одређена задужења.

– Сутра ће у нашој школи у 7:30 бити одржан састанак предсједника стручних актива са управом након кога ће бити познати сви детаљи као и план који ће бити прослијеђен РПЗ-у – рекла нам је Биљана Писић, директорица СШЦ Петар Кочић.

Сличне активности су већ спроведене или се спроводе у ТШЦ-у.

План је да разредне старјешине формирају вибер групе са свим ученицима и предметним професорима, а на тој групи би у форми фотографија били постављани наставни садржаји, односно задаци, објашњења итд. Такође, план предвиђа да у групама као чланови буду и радници управе школе како би вршили мониторинг над урађеним наставним процесом.

 
 

Вуковци освјетлали образ

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Wednesday, 10 July 2013 08:33

Готово сви ученици са „Вуковом дипломом” из наше школе уписали су без проблема жељена занимања у великим универзитетским центрима Београду, Новом Саду и Бањалуци. Осим тога њихови резултати, односно чињеница да је Душан Савић уписао Економски факултету у Београду као први на листи, Милена Максимовић фармацију у Новом Саду као друга на листи, те Ивана Ђорђић као 10, у великој конкуренцији, Правни факултет у Београду, довољно говоре колико су њихове оцјене потврде њиховог знања. Овоме треба додати да је Славко Ивановић, који је данас започео такмичења на олимипијади младих физичара у Данској, без пријемног испита имао 100 бодова на Електротехничком факултету у Београду. По ријечима диркеторице Гимназије Биљане Писић и остали ученици из ове, по свему, одличне генерације уписали су жељена занимања и мали број њих ће у другом року конкурисати на факултетима.

 

Last Updated on Wednesday, 10 July 2013 08:47

Read more...

 

Обавјештење за разредне старјешине

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Wednesday, 18 March 2020 13:58

Обавјештавамо разредне старјешине да што прије формирају вибер групе са својим ученицима из одјељења како би била остварена лакша комуникација. Након састанка са предсjедницима актива, професори ће добити одређена задужења.

Last Updated on Wednesday, 18 March 2020 14:05  
 
<< Start < Prev 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 Next > End >>

Page 64 of 79