Актуелно

Одржан јавни час о Јесењину

PDFPrintE-mail

Актуелно - Новости

Written by Administrator Friday, 26 May 2017 08:40

У библиотеци је одржан јавни час руког језика на коме је била теме смрт великог руског писца Сегеја Јесењина. Пригодан програм одржали су ученици трећих и четвртих разреда наше школе. Ученике је час спремала професорица Мирјана Требињац Бошњак.

 

Last Updated on Friday, 26 May 2017 09:03

Read more...

 

Ученици представили своје умијеће и почастили суграђане

PDFPrintE-mail

Актуелно - Новости

Written by Administrator Sunday, 21 May 2017 16:36

У оквиру обиљежавања Дана града Зворника, матуранти ЈУ СШЦ „Петар Кочић”, из угоститељске школе, смјер кувар, спремили су различите врсте сланих и слатких пецива те их подијелили својим суграђанима на штанду испред Касине. Ученици су са својим професорима пролазницима понудили слатке и слане специјалитете и на тај начин набоље презентовали шта су научили током трогодишњег школовања. Средства за израду производа и представљање код својих суграђана, ученицима су обезбијеђена преко Прогарама „Прилика плус”, који подржава Влада Швајцарске, а имплементира Републичка агенција за развој малих и средњих предузећа, док је Градска развојна агенција Источно Сарајево

Last Updated on Sunday, 21 May 2017 16:41

Read more...

 

Ученици наше школе посјетили „Геозавод” Републике Срспке

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Friday, 12 May 2017 08:01

Ученици наше школе посјетили су Геолошки завод Републике Српске, републичку институцију са сједиштем у Зворнику, у оквиру програма обиљежавања 25 година рада ове институције. У оквиру манифестације „Дани отворених врата“ ученицима је приказана изложба под називом „Геолошке карте кроз историју, стијене и минерали Републике Српске“, али и веома значајна карта осетљивости на клизање терена. Они су упознати са чињеницом да је Завод за геолошка истраживања основан 1912. године у Сарајеву, те да је на овај начин обиљежена и 105-та годишњица рада којом се показује континуитет геолошких истраживања на простору Републике Српске.

Last Updated on Friday, 12 May 2017 08:10  
 

Савјетовање директора свих школа са регије Бирач

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Thursday, 26 August 2021 14:31

У Средњошколском центру “Петар Кочић” одржано је савјетовање директора свих основних и средњих школа са подручја регије Бирач. Говорило се о новинама у новој школској години као што су увођење неких нових предмета у наставу која ове године почиње 1. септембра, са часовима од 45 минута.

Више детаља у изјавама директорице школе Биљане Писић и директора Републичког педагошког завода РС Предрага Дамјановића.

ИЗВОР: ЗВОНО.МЕДИА

 

Близацни - успешни ученици, свестране личности

PDFPrintE-mail

Актуелно - Новости

Written by Administrator Monday, 08 May 2017 05:08

Једна од необичних ствари по којој се издваја зворнички СШЦ „Петар Кочић” је чињеница да наставу похађа неколико близанаца, који су одлични ученици, те изузетни у ваннаставним активностима. Они се остварују кроз музику, сликарство, наступе у школским хоровима те спортским секцијама. Заједничко за све њих је да се стално испомажу, функционишу као једно, а сви су посебно изграђене личности.

Сестре, Маријана и Марија Перић су одличне ученице медицинске школе. Док Марија свира гитару, Маријана је прати. Поред дара за

Read more...

 
 
<< Start < Prev 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 Next > End >>

Page 46 of 79