СекцијеС Е К Ц И Ј Е

Распоред одржавања секција и додатне наставе.


ОБАВЈЕШТЕЊА ВЕЗАНА ЗА ИНФОРМАЦИЈЕ О СЕКЦИЈАМА МОЖЕТЕ ДОСТАВИТИ This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Крос

PDFPrintE-mail

Секције - Секције

Written by Administrator Friday, 17 October 2014 20:49

Око хиљаду ученика наше школе учествовало је у кросу кроз улицу Вука Караџића. Циљ кроса је промоција здравог начина живота и истицање потребе за рекреацијомо.

 

 

 

Last Updated on Friday, 17 October 2014 21:01

Read more...

 

Географска секција

PDFPrintE-mail

Секције - Секције у школској 2016/2017.

Written by Administrator Thursday, 27 October 2016 22:02

ГЕОГРАФСКА СЕКЦИЈА,

руководилац: Јелена Савић, проф.географије

Географска секција ради по плану којим је пеадвиђена теренска и кабинетска настава. У оквиру теренске наставе предвиђена су пјешачења и обилазак географских објеката свог завичаја. Теренска настава се планира у сарадњи са осталим секцијама. Кабинетска настава се одржава сриједом од 12:45 до 13:30, у кабинету бр.13. Тада чланови секције сређују прикупљени материјал са терена, израђују паное и презентације, а такође се врше припреме за јавни наступ у оквиру Светосавске приредбе.

Секција има 20 чланова.

 

Археолошка секција 2015/2016.

PDFPrintE-mail

Секције - Секције 2015/2016

Written by Administrator Saturday, 05 December 2015 13:04

Археолошка секција формирана у школској 2000/2001. години. Током свог рада стандардно је имала око 10 ученика.

Теренски рад је подједнако заступљен као и рад у учионици. Превасходни циљ секције је да заинтересује ученике за старине и осјећај за вриједности прошлих времена. Један наш члан као завршени архитекта је направио пројекат ревитаизације старог града. Други члан је уписао студиј археологије у Београду.

Што се тиче теренског рада омогућен је захваљујући управи школе каоја нам је излазила у сусрет и подршком и материјалним средствима. Обиђени су сљедећи локалитети:

  • Зелиње - праисторијски тумули
  • Скелани - Римски град
  • Дардагани - рудник камена из римског доба
  • Мали Зворник - Орловине - град из времена Византије (претпоставка "Град Кнеза Часлава")
  • Осмаци: Црква из средњег вијека
  • Зворник: Стари град - Ђурђев град.

Презентације се реализују за вријеме прославе Светог Саве - школске славе.

Секцију реализује професор Предраг Арсић, а иста се одржава сваког петка у кабинету бр. 7 од 12:45 до 13:30.

Last Updated on Saturday, 05 December 2015 13:16  
 

Драмска секција учесник свих културних манифестација у школи и локалној заједници

PDFPrintE-mail

Секције - Секције

Written by Administrator Friday, 07 March 2014 10:00

Од почетка школске 2013/2014. године, драмска секција наше школе, под управом професорице српског језика и књижевности Ружице Пантић, имала је више јавних наступа, приређених за школске или за потребе локалне заједнице.

У децембру мјесецу, поводом обиљежавања 200 година од рођења Петра II Петровића Његоша, ученици Александар Митровић, Стефан Галић, Сара Лазић и Јелена Тодоровић извели су драмски приказ „Владика, владар и књижевник”.

На почетку другог полугодишта, током „Светосавске недјеље”, ученици су узели учешће на свечаној „Светосавској академији”. Александар Митровић и Стефан Лазић говорили су текст Стефана Немање „Завештање државе и цркве”.

У оквиру забавног програма и презентације секција, поводом школске славе Свети Сава, чланови секције представили су се комедијом, шаљивом једночинком „Кирија” Бранислава Нушића. У извођењу представе учествовали су: Драшко Поповић, Стефан Галић, Јована и Јелена Стошић, Александар Митровић, Филип Ђурић и Јелена Милашевић. У свим наступима ученици су показали жељу и спремност за рад како би, уносећи нове, идеје што боље представили озбиљне и шаљиве драмске приказе.

 

Историјско - археолошка секција 2016.

PDFPrintE-mail

Секције - Секције у школској 2016/2017.

Written by Administrator Wednesday, 19 October 2016 13:03

Историјско - археолошка секција у петак 7. октобра 2016. године формирана јее ова секција за школску 2016/2017 годину.

Почетак рада је обиљежен посјетом археолошком налазишту "Орловине" (М. Зворник).

Чланови секције су из одјељења II1, II2, II3, II4 и III1. Укупно пријављених ученика је 46. Иначе ова секција дјелује у континуитету 12 година. Кроз њу је прошао велики број ученика. Током рада обишли смо велики број локалитета на читавој регији. У свом раду имамо велико разумјевање управе наше школе и професора.

Један дио наших чланова секције опредјелио се за студије историје, археологије и историје умјетности што и јесте циљ да код ученика развије љубав и интересовање за проучавање прошлости. У наредном периоду сарађиваћемо са географском и планинарском секцијом. Планирамо посјету и рад са одговорним археолозима на терену Орловине и Мраморак. Након тога посјету римским локалитетима у Скеланима и Дардаганима. Путем пано фотографијом ћемо представити наш теренски рад. Поред овог рада представићемо путем фотографије један дио стећака са територије наше општине.

Кликните на слику да се отвори!
Кликните на слику да се отвори!
Кликните на слику да се отвори!

Last Updated on Thursday, 20 October 2016 21:24  
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 Next > End >>

Page 6 of 7