С Е К Ц И Ј Е

Распоред одржавања секција и додатне наставе.


ОБАВЈЕШТЕЊА ВЕЗАНА ЗА ИНФОРМАЦИЈЕ О СЕКЦИЈАМА МОЖЕТЕ ДОСТАВИТИ This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Вече љубавне поезије у нашој школи

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Thursday, 25 December 2014 12:57

Чланови рецитаторске секције наше школе организовали су „Вече љубавне поезије“. Том приликом представило се 12 чланова секције изводећи Шантићеве, Дучићеве, Пушкинове, Нерудине и стихове других аутора.

Истога дана секција је обиљежила Дан Републике Српске. Изложени су ликовни радови ученика и награђен најбољи (Марија Перић I5), као и најбољи литерарни рад (Рајка Остојић I 9 ). Манифестација је добила позитивне оцјене присутних.

Проф. Љубинка Писић

 

Last Updated on Saturday, 27 December 2014 10:16

Read more...

 

Kућице за птице

PDFPrintE-mail

Секције

Written by Administrator Wednesday, 12 December 2018 08:36

Ученици биолошке секције поставили су ручно рађене кућице за птице испред средњошколског центра ЈУ СШЦ  „Петар Kочић“. Пројекат под називом „Kо се није скрио?“ водила је професорица Љиљана Чворовић која нам је објаснила да је овај пројекат уједно био изражавање креативног духа, али и показатељ помоћи и бриге о животињама.

Успех пројекта се манифестује и кроз заинтересованост осталих ученика којима је, како кажу, овај занимљиви пројекат привукао пажњу својим циљем. Још једном су ученици показали како се кроз дружење и забаву може створити нешто креативно и корисно.

 

Last Updated on Monday, 17 December 2018 18:01

Read more...

 

Дебатна секција у школској 2017/2018. години

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Sunday, 05 November 2017 17:40

Дебатна секција, коју води професорица Марија Степановић, почела је са радом у школској 2017/18 години. до сада смо урадили следеће:
-Дебатна секција је увршћена у распоред часова и ради сваке среде у учионици број 1
-Дебатна секција ради према усвојеном ГПП и има 15 чланова дебатне секције
-Члановима је објашњено који су циљеви и правила дебате. Такође, сваком члану сам дала пар смерница о томе шта је теза, аргумент, поткрепа и паравила КП дебатног формата. Смернице сам, као и сваке године, преузела из публикација ЦКДеа. Посебно сам нагласила важност дебате и поштовање опонента , те важност толеранције и културе дијалога. 
-До сад смо имали и дебате на следеће тезе: "Друштвене мреже негативно утичу на социјални живот адолесцената" и "Абортус је убиство". Тезе су бирали дебатанти.

Last Updated on Sunday, 05 November 2017 18:08  
 

Равноправност полова - дебата

PDFPrintE-mail

Секције - Секције у школској 2016/2017.

Written by Administrator Monday, 27 March 2017 10:34

Дебатна секција, коју води професорица Марија Степановић, одржала је јавну дебату.Јавна дебата је одржана 24.3.2017. године на тезу коју су сами дебатанти бирали, а она гласи:"Равноправност полова је оправдана". Екипа афирмације била је у саставу: Сузана Ћирић, Бојан Тијанић и Ђурђица Ћирковић. Екипа негације била је у саставу: Марија Капуран, Кристина Ерић и Марина Влачић. Тајмер је била Дијана Илић.Ево и пар фотографија.

 

Last Updated on Monday, 27 March 2017 10:56

Read more...

 

Информатичка секције - Веб дизајн

PDFPrintE-mail

Секције - Секције 2015/2016

Written by Administrator Saturday, 19 December 2015 21:39

Секција се одржава сваког понедељка од 12:45 до 13:30 у кабинету бр. 9. На часовима секције у школској 2015/16. години се обрађује област Wеб дизајна,  где заинтересовани ученици могу да савладају основе ХТМЛ-а и ЦСС-а.  На овај начин добијају основу за даљу надоградњу  знања везаног за сложеније wеб технологије.  Ученици на часовима секције уједно овладавају радом у Мицрософт Еxпрессион Wеб 4 програму за израду сајтова. Планом и програмом секције је предвиђено да ученици поступно прелазе ХТМЛ и ЦСС области, а стечена знања интегришу кроз самосталну израду сајта.

Секцију води предметни наставник Душко Дрљача.

Кликните на слику да се отвори!
Кликните на слику да се отвори!
Кликните на слику да се отвори!

Секција се одржава сваког понедељка од 12:45 до 13:30 у кабинету бр. 9. На часовима секције у школској 2015/16. години се обрађује област Wеб дизајна, где заинтересовани ученици могу да савладају основе ХТМЛ-а и ЦСС-а. На овај начин добијају основу за даљу надоградњу знања везаног за сложеније wеб технологије. Ученици на часовима секције уједно овладавају радом у Мицрософт Еxпрессион Wеб 4 програму за израду сајтова. Планом и програмом секције је предвиђено да ученици поступно прелазе ХТМЛ и ЦСС области, а стечена знања интегришу кроз самосталну израду сајта.

Секцију води предметни наставник Душко Дрљача.

 
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 Next > End >>

Page 4 of 7