Педагошко - психолошка служба

ПРЕПОРУКЕ ЗА СИГУРНЕ КЛУПЕ

PDFPrintE-mail

Педагошко - психолошка служба - Сарадња са ученицима

Written by Administrator Tuesday, 08 September 2020 10:33

Педагошко психолошка служба је, у прва два дана од почетка наставе,  посјетила 37 одјељења  ученика у школи, распоређених у 74 групе. Циљ посјете часовима био је заштита менталног здравља и стварање климе у одјељењу која неће додатно оптеретити ученика током наставе организоване у условима трајања пандемије вируса корона.

Све мјере заштите предочене су ученицима на њима примјерен начин, без додатног оптерећења и изазивања нелагоде. Прилагођене су им информације о вирусу, потреби придржавања мјера, прања руку, дезинфекције, појашњено зашто сједе одвојени, зашто не могу излазити за вријеме одмора, зашто се не смију задржавати у дворишту школе и груписати и друго.

Педагог и психолог школе, ученицима су подијелиле флајере са препорукама за сигурне клупе током школске 2020/21. године. Такође, наведене информације доступне су ученицима на улазима у школу, учионицама, ходницима и осталим просторијама у школи - у виду плаката које је обезбједило Министарство просвјете и културе Републике српске.

Last Updated on Tuesday, 08 September 2020 10:35  

Превенција злоупотребе алкохола и дрога код младих

PDFPrintE-mail

Педагошко - психолошка служба - Материјали ППС-е

Written by Administrator Friday, 08 June 2018 16:25

Едукативни филм „Супстанцу на дистанцу“

Превенција злоупотребе алкохола и дрога код младих

Велики број тинејџера се нађе у ситуацији да испроба цигарете, алкохол и дроге. Last Updated on Friday, 08 June 2018 16:30

Read more...

 

Представљање педагошко-психолошке службе и разговор о учењу

PDFPrintE-mail

Педагошко - психолошка служба - Сарадња са ученицима

Written by Administrator Wednesday, 10 October 2018 08:14

Као и претходних школских година, трудимо се да нови ученици наше школе упознају начин рада педагога и психолога школе, те имају слободу да се обрате за помоћ и савет. Педагог и психолог школе упознале су ученике I разреда на часу одељенске заједнице, и представиле рад службе. Циљ разговора је позив ученицима на сарадњу јер сматрамо да је сваки проблем решив ако потражимо подршку и помоћ на време.

Педагошко-психолошка служба школе ради у II смене, и ученици, се увек могу обратити за разговор.

Разговор о учењу, има циљ да се ученицима објасни појам активног учења, колико је важно бити пажљив на часу и учествовати у раду; зашто понављање градива

Last Updated on Wednesday, 10 October 2018 08:53

Read more...

 
 

ЕВИДЕНЦИЈА ИЗОСТАЈАЊА УЧЕНИКА СА НАСТАВЕ

PDFPrintE-mail

Педагошко - психолошка служба - Материјали ППС-е

Written by Administrator Friday, 26 January 2018 13:28

Проблем изостајања ученика са наставе, је све присутнија појава у друштву, забрињавајућа и за наставнике и за родитеље ученика. Значај редовног похађања наставе највише се огледа у позитивном формирању радних навика ученика, јер какав став у младалаштву стекну према својим обавезама и одговорностима, такав став ће касније у зрелом добу задржати према свим радним, друштвеним, културним и социјалним активностима.

Најчешћи разлози изостајања ученика са наставе су:

болест;

на наговор вршњака;

темпирано, циљано изостајање са наставе како би се избегла слаба оцена;

незаинтересованост за наставу и садржаје који се изучавају.

 

Last Updated on Tuesday, 30 January 2018 18:31

Read more...

 

Кодекс лепог понашања

PDFPrintE-mail

Педагошко - психолошка служба - Материјали ППС-е

Written by Administrator Tuesday, 13 March 2018 08:55

Сви ми знамо да је циљ да се културно понашамо у различитим ситуацијама у којима се нађемо. Зато постоје правила понашања, како би помогла људима да живе једноставније. Кодекс или правила понашања, постоје у саобраћају, писању, исхрани, разговору, облачењу, понашању.

На почетку сваке школске године, ученици I-IV разреда упознају се са Кућним редом и Правилима понашања у школи. Обавезно се обрађују теме из Бонтона. Ако поштујемо правила понашања, живот и боравак у школи биће нам лакши и пријатнији.

Кроз рад на часовима одељенске заједнице и разговор са ученицима подсећамо се правила лепог понашања у школи. Ученици могу и кроз шалу и смех, да науче правила лепог понашања у школи – Упитник о култури понашања (ревидирана верзија упитника, преузетог са сајта ЈУ Медицинска школа Бања Лука).

ОНИ КОЈИ ЗНАЈУ - НЕКА СЕ ПОДСЕТЕ

ОНИ КОЈИ НЕ ЗНАЈУ – НЕКА НАУЧЕ

Кућни ред линк

Правила понашања у школи линк

Бонтон – правила лепог понашања овде

Упитник о култури понашања овде

Кликните на слику да се отвори!
Кликните на слику да се отвори!
Кликните на слику да се отвори!

Last Updated on Tuesday, 13 March 2018 11:07  
 
<< Start < Prev 1 2 Next > End >>

Page 1 of 2