Актуелно

ПОСЈЕТА УЧЕНИКА ГРАДСКОЈ БИБИЛИОТЕЦИ ЗВОРНИК

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Saturday, 11 December 2021 13:49

 

Народна библиотека Зворник у оквиру „Седмице енглеске књижевности“ угостила је ученике језичког смјера гимназије из СШЦ „Петар Кочић“ Зворник. Средњошколци су погледали изложбу књига, и на тај начин се упознали са најзначајнијим дјелима енглеске књижевности. Била је ово прилика да се ученици упознају и са значајем, функцијом и садржајима библиотеке и музејске збирке.

(извор: НБЗ)

СЕДМИЦА ЕНГЛЕСКЕ КЊИЖЕВНОСТИ У НБЗ - ОНЛАЈН ПРЕЗЕНТАЦИЈА "НАЈЗНАЧАЈНИЈИ ЕНГЛЕСКИ ПИСЦИ И ЊИХОВА ДЈЕЛА"

Кликните на слику да се отвори!
Кликните на слику да се отвори!
Кликните на слику да се отвори!
Кликните на слику да се отвори!
Кликните на слику да се отвори!
Кликните на слику да се отвори!
Кликните на слику да се отвори!

Last Updated on Monday, 13 December 2021 16:31  

Избор наставника за додјелу признања изврсности у области грађанског образовања

PDFPrintE-mail

Актуелно

Written by Administrator Sunday, 18 March 2018 07:40

ГРАЂАНСКО ОБРАЗОВАЊЕ ЈЕ ЛЕПТИР КОЈИ МОРА ДА ИЗАЂЕ ИЗ СВОЈЕ ЧАУРЕ

Кад бих рекао да не знам зашто ме је неко номиновао за ово признање глумио бих Сократа који није знао зашто се у делфском пророчишту појавило његово име као одговор на питање ко је најмудрији од свих Грка. Немам, заиста, такве амбиције у овом случају, и за разлику од тога сматрам да као наставник од Сократа понајвише треба да научим да стално преиспитујем и поправљам себе. Ако сте можда пожељели да ме видите и питате се зашто се нисам обратио преко видеа, одговорио бих вам да видео демонстрира моју машту, а есеј је, међутим, формат који изискује активирање ваше маште. Мени као наставнику је, ипак, важније ово друго. Они који ме познају, знају да не бјежим од јавног наступа. Они који ме не познају могу да мисле  другачије, јер и таква мишљења су нам потребна.

Last Updated on Sunday, 18 March 2018 07:54

Read more...

 

СЕМИНАР: ИСХРАНОМ ДО ЗДРАВЉА

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Tuesday, 07 December 2021 12:25

У оквиру пројекта опремања ђачког ресторан и спремња здраве хране, током викенда у нашој школи је одржан семинар под називом Исхраном до здравља.
Полазници су билу професори укључени у пројекат, а предавачи доктор Славица Петровић Тодић, прим. специјалиста хигијене и Верица Лукић, професор разредне наставе.

Last Updated on Tuesday, 07 December 2021 12:31

Read more...

 
 

Захваљујући донацији из Кабинета предсједника Републике Српске

PDFPrintE-mail

Актуелно - Новости

Written by Administrator Friday, 16 March 2018 16:41

У учионицу за банкарске техничаре уложено 10.000 КМ

Захваљујући донацији из Кабинета предсједника Републике Срспке Милорада Додика у износу од 10.000 КМ, у СШЦ „Петар Кочић“ опремљен је кабинет за банкарске техничаре. Ученици ће на овај начин имати одличне услове за обављање практичне наставе. Директорица школе Биљана Писиће захвалила се на вриједној донацији и истакла да је за наведени новац купљен нови намјештај и рачунари.

- Циљ нам је био да дјеца у новом кабинету имају одличне услове за извођење практичне наставе. Клупе су рашене намјенски као пултови или шалтери како би рад будућих банкарских техничара у школи

Last Updated on Friday, 16 March 2018 16:44

Read more...

 

„Дани читања“ у нашој школи

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Thursday, 02 December 2021 20:16

У оквиру кампање „Дани читања“ која је покренута од стране Министарства просвјете и културе Републике Српске, професорица српског језика и књижевности Љубинка Писић је са ученицима наше школе презентовала дјела афористичара, професора Станислава Томића. Том приликом ученици су могли да чују неке од најбољих афоризама овог аутора чији су радови дио „Антологије српског афоризма за децу“, која обухвата период од Змаја до савременог доба. Last Updated on Thursday, 02 December 2021 20:47

Read more...

 
 
<< Start < Prev 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 Next > End >>

Page 41 of 79