Словенија

Пројекти који се реализију са партнерима из Словеније.

Наши средњошколци освојили два сребрна признања

PDFPrintE-mail

Пројекти - Словенија

Written by Administrator Thursday, 01 February 2018 16:20

Ученици наше школе освојили су два сребна признања на 15. Међународном фестивалу туризма који организује Туристички савез Словеније. Овогодишња тема фестивала је била „Култура у туризму“, а наши ученици су са пројектима „Златне руке Зворника“, за који је ментор професорица Елизабета Јевтић и „Град у бојама“, ментора професорице Јулијане Млинаревић освојили сребрна признања. На такмичењу су учествовале 42 школе из Србије, Црне Горе, Хрватске, БиХ, Словеније.

Биљана Писић, директорица школе, која је са професорима и ученицима, такође, дио делегације у Словенији, истакла је да су веома задовољни наступом и резултатом на такмичењу.

 

Last Updated on Thursday, 01 February 2018 16:30

Read more...

 

Пројекти за Међународни сајам туризма у Словенији

PDFPrintE-mail

Пројекти - Словенија

Written by Administrator Thursday, 04 January 2018 09:56

И ове године наша школа учествује на 15. Међународном фестивалу туризма који организује Туристички савез Словеније.  Овогодишња тема фестивала је „Култура у туризму“, а наша школа на овогодишњем такмичењу учествује са пројектима "Златне руке Зворника"  ментора Елизабете Јевтић и "Град у бојама" ментора Јулијане Млинаревић.

Промотивни спот за "Златне руке Зворника"
Промотивни спот за "Град у бојама

 

Last Updated on Thursday, 25 January 2018 10:44

Read more...

 

Пријем код градоначелника за ученике и професоре из Сежане

PDFPrintE-mail

Пројекти - Словенија

Written by Administrator Friday, 06 October 2017 13:13

Градоначелник Зворника Зоран Стевановић данас је примио ученике, професоре и директора Средње школе „Сречко Косовел“ из словеначког града Сежана који у нашем граду бораве у оквиру сарадње са Средњошколским центром „Петар Кочић“. Овом приликом, сјечењем торти, двије школе обиљежиле су и 10 година веома успјешне сарадње.

Градоначелник је изразио задовољство што су између двије школе успостављени тако добри односи из чега је приоизашло много пријатељстава. Сарадњу су наставила и наша два града, Сежана и Зворник,

Last Updated on Friday, 06 October 2017 13:23

Read more...

 
 

Ученици и професори из Сежане реализују пројекат у нашој школи

PDFPrintE-mail

Пројекти - Словенија

Written by Administrator Thursday, 05 October 2017 11:26

Ученици и професори средње школе „Сречко Косовел” из Сежане посјетили су зворнички СШЦ „Петар Кочић” гдје су презетновали пројекат „Кретивно предузетништво”, који је прошле године оцијењен као један од најбољих у Словенији. Душан Штолфа, директор школе из Сежане каже да је кроз овај пројекат ученицима из Зворника представљено предузеће које послује са стварним новцем, односно не ради се о виртуалним предузећима како је до сада у школама био случај.

- У предузеће се улаже најмање по десет евра, што је еквивалент једне дионице и оно почиње са радом. На крају године оно се ликвидира, а уколико остваре добит она се дели сразмјерно

Read more...

 

Договорени облици сарадње са школама из ЕУ

PDFPrintE-mail

Пројекти - Словенија

Written by Administrator Wednesday, 08 February 2017 11:30

Ученици наше школе су на недавно завршеном Сајму туризма у Љубљани освојили два сребрна признања и тиме успјешно презентовали туристичке потенцијале Града Зворника, али су са својим домаћинима из Сежане договорили нове видове сарадње са школама из ЕУ. Захваљујући представницима школе „Сречко Косовел” из Сежане ради се на потписивању договора између СШЦ „Петар Кочић” и неке од школа из Португала, кроз пројекат „Еразмус плус”, којим је омогућена размјена ученика и реализација пројеката из фондова ЕУ. Директорица школе Биљана Писић каже да су ови контакти настали захваљући десетогодишњој сарадњи са школом из Сежане.

Last Updated on Wednesday, 08 February 2017 11:40

Read more...

 
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Next > End >>

Page 5 of 9