Словенија

Пројекти који се реализију са партнерима из Словеније.

Посјета Технолошком факултету и Ђурђев граду

PDFPrintE-mail

Пројекти - Словенија

Written by Administrator Thursday, 06 November 2014 09:21

У оквиру посјете ученика и професора из Словеније, након пријема у општини зворник, организована је посјета Технолошком факултету и излет на Ђурђев град.

Дио атмосфере забиљежили су чланови новинарске секције.

 

 

Last Updated on Thursday, 06 November 2014 11:29

Read more...

 

Пријем за ученике и професори из Словеније у Општини Зворник

PDFPrintE-mail

Пројекти - Словенија

Written by Administrator Wednesday, 05 November 2014 23:39

У општини Зворник данас је уприличен пријем за ученике, професоре и менаџмент средње школе „Сречко Косовел“ из Сежане и том приликом директору школе Душану Штолфи уручено је општинско признање за 2014. годину - Златна медаља „Станко Николић“.

Душица Савић, шеф кабинета начелника општине Зворник, истакла је велико задовољство поводом посјете ученика и професора словеначке школе.

- Искористили смо прилику и да уручимо општинско признање овој школи, и да им се захвалимо на доброј сарадњи и истакнемо да смо као локална заједница поносни сваки пут када смо им домаћини, као и када наша дјеца путују у посјету  њима у Словенију. Сматрамо да је важно да из Зворника понесу лијепе успомене и дуга пријатељства, а и тема која је предмет њиховог заједничког рада, а тиче се Првог свјетског рата је јако важна – истакла је Савићева.

Штолфа је рекао да им признање које су добили значи веома много, те да је једно од највиших које је ова школа до сада добила.

 

Last Updated on Wednesday, 05 November 2014 23:52

Read more...

 

План активности приликом посјете ученика средње школе „Сречко Косовел“ из Сежане Зворнику

PDFPrintE-mail

Пројекти - Словенија

Written by Administrator Tuesday, 04 November 2014 14:56

srecko kosovel logoПлан активности приликом посјете ученика средње школе „Сречко Косовел“ из Сежане Зворнику

Пројекат „Заједно смо се борили и умирали на бојишту I свјетског рата“

Сриједа, 05.11. 2014. год.

0800 Долазак гостију и доручак у школи

0900 Одлазак ученика код домаћина и смјештај, смјештај професора у мотел „Лагуну“

1100 - 1200 Посјета Начелнику Општине Зворник

1200 - 1230 Посјета Технолошком факултету

Read more...

 
 

Зворничка регата на Дрини

PDFPrintE-mail

Пројекти - Словенија

Written by Administrator Saturday, 05 April 2014 13:49

ЗВОРНИЧКА РЕГАТА НА ДРИНИ

Традиционално наша школа учествује на Међународном фестивалу туризма који организује Туристички савез Словеније. Овогодишња тема фестивала је "забави се у природи" (сло. "na zabavo v naravo"). На такмичењу учествујемо са два пројекта,

Овим пројектом представљамо наш родни град Зворник, један од најстаријих градова на обали реке Дрине. Место које је окружено планинама, предивним шумама, језером и рекама. Место које има веома повољну климу, богату културно-историјску баштину, љубазне грађане.

У складу са овогодишњом темом фестивала, циљ нам је афирмација Зворничке регате међу младима, а самим тим и реке Дрине. Овај догађај се традиционално одвија у оквиру Зворничког љета, а сваки пут у добром расположењу, ради дружења и забаве. Желимо да окренемо младе природи, да им приближимо реку и активности које се одвијају на њој и поред ње, одвојимо их од рачунара и покажемо им како, боравећи у природи, могу добро да се проведу и забаве.

С обзиром да смо испланирали дводневни догађај, по повратку са регате организоваћемо журку за младе у кампу на обали реке Дрине. Добру забаву ћемо употпунити шароликим програмом са активностима у природи.Пробудићемо такмичарски дух кроз турнир у одбојци и посетити такмичење Зворнички котлић, где ће посетиоци имати прилику да пробају рибљу чорбу и уживају у различитим укусима домаће кухиње.

Нашом понудом желимо да привучемо што више вршњака, да посете, обиђу и упознају град Зворник и доживе незаборавне дане на реци Дрини, током којих ће стећи нове пријатеље.

Комплетан пројекат можете преузети на овом линку.

Last Updated on Monday, 14 April 2014 20:10  

Зворничко љето

PDFPrintE-mail

Пројекти - Словенија

Written by Administrator Saturday, 05 April 2014 13:35

ЗВОРНИЧКО ЉЕТО

Традиционално наша школа учествује на Међународном фестивалу туризма који организује Туристички савез Словеније. Овогодишња тема фестивала је "забави се у природи" (сло. "na zabavo v naravo"). На такмичењу учествујемо са два пројекта,

Пројекат Зворничко љето се заснива на манифестацији Зворничко љето која представља најважнију манифестацију на нашој регији. Манифестација траје од 2. до 8. августа, одликује се бројним активностима, које се одржавају у природи, а поменућемо музичке концерте који се изводе на обали реке Дрине, регату, зворнички котлић, обележавање славе града...

Наш пројекат се ослања на ову манифестацију и ми смо осмислили дводневни догађај који ће се одигравати 7. и 8. августа, за време Зворничког љета. Идеја је да у нашем пројекту искористимо ову манифестацију која је веома популарна и код младих и код старије популације. Осим активности као што су музички концерт, обележавање славе града, позоришна представа на отвореном, нашем пројекту смо додали и спортске активности као што су фудбал на песку и мала школа фолклора. Пројектом је предвиђен и ручак у природи, вожња чамцем по Зворничком језеру, пешачење до Тврђаве, Јерининим путем камена.

Активности које ћемо реализовати пројектом су у природи, забавног су карактера, осмишљене у циљу доброг дружења и забаве. Наш пројекат промовише Зворник, његове природне лепоте и манифестацију Зворничко љето, показује нашим вршњацима како се могу добро забавити и у природи.

Овом занимљивом понудом желимо да привучемо што више наших вршњака да посете и обиђу град Зворник, доживе незабораван излет у природи.

Пројекат у целини можете преузети овде.

Last Updated on Monday, 14 April 2014 19:40  
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Next > End >>

Page 8 of 9