Секције



С Е К Ц И Ј Е

Распоред одржавања секција и додатне наставе.


ОБАВЈЕШТЕЊА ВЕЗАНА ЗА ИНФОРМАЦИЈЕ О СЕКЦИЈАМА МОЖЕТЕ ДОСТАВИТИ This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Драмска секција учесник свих културних манифестација у школи и локалној заједници

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Friday, 07 March 2014 10:00

Од почетка школске 2013/2014. године, драмска секција наше школе, под управом професорице српског језика и књижевности Ружице Пантић, имала је више јавних наступа, приређених за школске или за потребе локалне заједнице.

У децембру мјесецу, поводом обиљежавања 200 година од рођења Петра II Петровића Његоша, ученици Александар Митровић, Стефан Галић, Сара Лазић и Јелена Тодоровић извели су драмски приказ „Владика, владар и књижевник”.

На почетку другог полугодишта, током „Светосавске недјеље”, ученици су узели учешће на свечаној „Светосавској академији”. Александар Митровић и Стефан Лазић говорили су текст Стефана Немање „Завештање државе и цркве”.

У оквиру забавног програма и презентације секција, поводом школске славе Свети Сава, чланови секције представили су се комедијом, шаљивом једночинком „Кирија” Бранислава Нушића. У извођењу представе учествовали су: Драшко Поповић, Стефан Галић, Јована и Јелена Стошић, Александар Митровић, Филип Ђурић и Јелена Милашевић. У свим наступима ученици су показали жељу и спремност за рад како би, уносећи нове, идеје што боље представили озбиљне и шаљиве драмске приказе.

 

Чланови Социолошке секције обрадовали породицу Куртума

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Saturday, 28 December 2013 11:10

Ученици IV5, IV6, IV7 и IV8 одјељења наше школе, чланови Социолошке секције, коју води професорица Душанка Лазаревић, уручили су помоћ породици Драгана Куртуме који има шесторо дјеце, која тешко живе. По ријечима професорице Лазаревић ученици су сами скупили слаткише, одјећу, обућу и хигијенске артикле за домаћинство и уручили их породици Куртума.

-         Циљ наше акције је био да обрадујемо породицу којој је помоћ потребна, а идеја се родила на часовима секције када смо разговарали на тему „Осјећај за другог“, односно „Иако није нека конкуренција, тешко је бити добар човјек“. Ученици су се радо одазвали акцији и брзо сакупили помоћ за породицу Куртума – рекла је Лазаревић.

Last Updated on Saturday, 28 December 2013 11:23  

Информатичка секција

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Thursday, 06 December 2012 12:21

20.02.2014.

 

Секцији је посјетио ученик наше школе Стефан Галић и подјелио је са члановима секције његова искуства са фестивала Више знања за више туризма.

 

 


13.02.2014.

 

Информатичкој секцију посјетили су представници Туристичке организацие општине Зворник Љиљан Тохољ и Ивана Ђокић. Гости су помогли при рализације пројеката Дринска регата и Културно љето са којима ће наша школа учествовати на 11. међународном фестивалу Више знања за више туризма организованог од стране Туристичко савеза Словеније.

Осим материјала који су добијени на коришћење, гости су пружили стручну помоћ у плану активнсти пројеката. Овом приликом им се захваљујемо на изузетно коректној и квалитетној сарадњи.

Кликните на слику да се отвори!
Кликните на слику да се отвори!
Кликните на слику да се отвори!

Last Updated on Thursday, 20 February 2014 20:50

Read more...

 
 

Дебатна секција 2013/2014

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Monday, 19 November 2012 23:10

Чланови дебатне секције и професорица Марија Степановић 29.11.2013. године су у школи организовали јавну дебату на тему: "У неким случајевима малолетницима треба судити као и одраслима". Дебати су присуствовали ученици, професори, представници полиције и управа школе.

Дебата је рађена у формату Карла Попера, а у тиму афирмације наступили су Марија Милошевић, Недељка Иконић и Немања Ћирић, док су тим негације чинили Марија Божић, Драгана Андрић и Тамара Милићевић.

Кликните на слику да се отвори!
Кликните на слику да се отвори!
Кликните на слику да се отвори!

Last Updated on Monday, 27 October 2014 23:03

Read more...

 
 
<< Start < Prev 1 2 3 Next > End >>

Page 3 of 3