Новости

Реализовано стручно усавршавање

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Monday, 31 August 2020 14:08

Данас, 31.08.2020. године, реализовано је стручно усавршавање "Пандемија новог КОРОНА вируса - шта треба знати". Предавање је раализовала професорица Данијела Крстић за обје групе професора. Професори у упознати са најновијим сазнањима о вирусу КОРОНА као и мјерама превенцијe.

Read more...

 

Средњошколско образовање ускладити са тржиштем рада

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Sunday, 05 July 2020 10:53

Средњошколско образовање мора да буде усклађено са потребама тржишта рада, са циљем да се обезбиједе радна мјеста, изјавила је министарка Наталија Тривић. Увођење оваквих новина у средњошколски наставни процес, почиње 1. септембра, за када је планиран и повратак ђака у школске клупе. Наталија ТривићФото: РТРС

Ативности Владе Републике Српске у смислу подстицаја дефицитарних занимања, подстакла су пораст уписаних ученика, што је и потврђено на првом уписном року у нову школску годину.

- У претходном периоду смо имали веома тешке и комплексне задатке, заједно са Министарством просвјете и културе и Републичким педагошким заводом, и мислим да смо врло успјешно то обавили, како сви директори средњих школа, тако и професори, ученици и њихови родитељи - нагласила је Биљана Писић, предсједник Актива директора средњих школа регије Бирач.

Last Updated on Sunday, 05 July 2020 11:03

Read more...

 

Mатуранти у дводневној акцији даривања крви

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Tuesday, 10 March 2020 17:33

У организацији ГО Црвеног крста и  наше школе почела је дводневна акиција даривања крви уе у Заводу за трансфузијску медицину Републике Српске. У акцији учествују ученици и професори а првог дана ове хумане акције пријавило се 86 матураната.

Традиционално, у акцију даривања крви, као вид подршке ученицима и професорима, је укључена и директорица школе Биљана Писић.

Read more...

 
 

Заједнички пројекат прекограничне сарадње школе из Зворника и Руме

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Wednesday, 19 February 2020 18:38

Представници зворничког СШЦ „Петар Кочић“ и ССШ „Бранко Радичевић“ из Руме потписали су уговоре о заједничком наступу у аплицирању за пројекат прекограничне сарадње, односно унапређења здраве исхране који финансира ЕУ. Биљана Писић, директорица зворничке школе истакла је задовољство што ће сарађивати са школом из Руме.

– Сарађујући са средњом школом из Барселоса у Португалу, ми смо упознали њихове партнере из Србије, односно Руме. Тада смо договорили да заједнички улазимо у пројекте прекограничне сарадње. Уколико добијемо средства то би било од великог значаја за опремање ђачког ресторана и промоцију здраве хране – рекла је Писић.

Last Updated on Wednesday, 19 February 2020 18:56

Read more...

 

Предавање о поступању у случају земљотреса за ученике и запослене у школама

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Tuesday, 10 December 2019 13:59

Представници градских служби цивилне заштите и професионалне ватрогасне јединице одржали су у Средњошколском центру „Петар Кочић“ предавање о томе како поступити у случају земљотреса.

Према ријечима Дејана Галића из Службе цивилне заштите града Зворника, дјеца треба да знају како да се понашају прије и у току земљотреса и како да поступе након, да не би дошло до хаотичног стања.

Read more...

 
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Page 1 of 33