Новости

Предавање о поступању у случају земљотреса за ученике и запослене у школама

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Tuesday, 10 December 2019 13:59

Представници градских служби цивилне заштите и професионалне ватрогасне јединице одржали су у Средњошколском центру „Петар Кочић“ предавање о томе како поступити у случају земљотреса.

Према ријечима Дејана Галића из Службе цивилне заштите града Зворника, дјеца треба да знају како да се понашају прије и у току земљотреса и како да поступе након, да не би дошло до хаотичног стања.

Read more...

 

Ученици зворничких школа учествовали у „Каравану културе говора“

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Wednesday, 04 December 2019 21:36
Ученици зворничких основних и средњих школа били су дио пројекта „Караван културе говора“ што је наставак кампање  „Његујмо српски језик“. Овај пројекат је оухватио десет градова у Србији и Српској, а предвања су одржана и у Бечу. Ученици су били дио дводенвних радионица на којима су учили о значају културе говора.

У овкиру „Каравана културе говора“ наступили су француски хуманитарац Арно Гујон, мастер комуниколог и глумац Слободан Роксандић, као и признати лингвиста Миодраг Телебак. Дио тима на радионицама је и Марко Миловановић, глумац, као и његов колега Милан Босиљчић.

- Главна идеја наше кампање је да, путујући кроз градове, ширимо, како ми кажемо, добре говорне навике код дјеце, младих и уопште шире јавности. Градови које планирамо да посјетимо су: Приједор, Добој, Источно Сарајево, Брчко и многи други – рекао је Босљчић.

Last Updated on Tuesday, 10 December 2019 13:56

Read more...

 

ОДРЖАН САСТАНАК АКТИВА ДИРЕКТОРА РЕГИЈЕ БИРАЧ И РЕГИЈЕ БИЈЕЉИНА

PDFPrintE-mail

Новости

Written by Administrator Saturday, 30 November 2019 09:17

Заједнички састанак Актива директора семберске регије и регије Бирач одржан је 28.11.2019. у Бијељинини. Састанку је присуствовао директор Републичког педагошког завода Предраг Дамјановић. Разматрне су теме у вези уписне политике, реформе образовања и вредновања квалитета рада образовних установа.

(извор: mojabijeljina.com)

Last Updated on Saturday, 30 November 2019 09:52

Read more...

 
 

Обиљежен међународни дан студената и средњошколаца

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Saturday, 16 November 2019 10:42

Поводом 17. новембра, Међународног дана студената и средњошколаца, Народна библиотека Зворник организовала је данас предавање на тему „Важност читања“ . Прије самог предавања ученици ИИИ разреда Средњошколског центра „ Петар Кочић“ су се у Позајмном одељењу библиотеке, упознали  са новом

Last Updated on Saturday, 16 November 2019 11:01

Read more...

 

Дан школских библиотека 2019.

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Monday, 28 October 2019 20:56

Изложбом паноа и нових наслова обиљежен је Дан школских библиотека. Према ријечима библиотекарке Светлане Зекић овај дан се сваке године обиљежава у њиховој школи.

Дјеца која су најактивнија и највише слободног времена проводе читајући и учећи у библиотеци, су израдила два паноа са темом важности књиге, односно читања - рекла је Зекић.

Она је додала да су овом приликом представљена дјела која су набављена на посљедњем Сајму књига у Београду.

 

Last Updated on Monday, 28 October 2019 21:09

Read more...

 
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Page 1 of 32