Новости

Донацијама и улагањима до квалитетније наставе

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Thursday, 26 December 2013 12:09

По ријечима директорице школе Биљане Писић до средине јануара биће опремљена два кабинета математике за које ће из кабинета предсједника РС бити издвојено око 5.700 КМ.

Након недавне посјете предсједника Скупштине РС Игора Радојичића и представљених резултата у раду и постигнућа ученика наше школе он нас је предложио код ресорног минситарства и кабинета предсједника РС за набавку клавира и намјештаја за један кабинет. Пошто смо клавир раније обезбиједили сада ћемо добити намјештај за два кабинета математике – рекла је Писићева и додала да опрему и учила набављају и преко невладиног сектора са којим имају одличну сарадњу.

Last Updated on Thursday, 26 December 2013 12:17

Read more...

 

Aкадемији поводом 200 година од Његошевог рођења

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Wednesday, 25 December 2013 23:23

Чланови драмске и рецитаторске секције наше школе наступили су на централној академији, у овом делу Подриња, поводом 200 година од рођења Петра II Петровића Његоша. Стефан Галић, Александар Митровић, Јелена Гардовић и Сара Лазић, чланови драмске секције, коју води професорица Ружица Пантић, извели су драмски приказ „Владика, владар и књижевник“, док су чланови рецитаторске секције, коју води професорица Љубинка Писић, односно Милош Јевтић, Данијела Цвјетиновић и

Last Updated on Wednesday, 25 December 2013 23:33

Read more...

 

НЛБ Развојна банка донирала рачунаре

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Thursday, 19 December 2013 12:02

На иницијативу директора зворничких средњих школа НЛБ Развојна банка донирала је по два рачунара СШЦ „Петар Кочић“ и Техничком школском центру из Каракаја.
- Преко наше централе обезбиједили смо по два комплетна рачунара за ове двије средње школе на задовољство свих нас јер на овај начин помажемо унапређење наставног процеса – рекао је Лукић.

Директор ТШЦ из Каракаја Горан Грујић захвалио се на донацији и додао да ће им пуно значити у извођењу наставе из информатике.

Директорица СШЦ „Петар Кочић изразила је очекивања да ће се овакве донације наставити и у наредном периоду.

Поред ове донације добили смо обавјештење да ћемо и од Рајфајзен банке добити донацију у опреми у вриједности од 1.800 КМ. Овакве донације су за нас веома значајне, а са НЛБ банком сарађујемо већ дуго јер су наши радници њихови клијенти, а дјеца за екскурзије штеде новац управо код њих – навела је Писићева.

 
 

Петарде нису играчке

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Thursday, 12 December 2013 01:56

Полицијски службеници СЈБ Зворник провели су у нашој школи акцију „Петарде нису играчке“, чији је циљ да ученике упозори на опасности и посљедице употребе пиротехничких средстава. Овим поводом одржано је предавање противпожарног инспектора и других припадника полиције који су ученицима првих разреда објаснили какве их опасности вребају приликом употребе ових средстава. Након предавања ученицима је подијељен промо материјал који их упознаје и упозорава на ову тематику.

 

Школа набавила клавир

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Friday, 29 November 2013 11:18

У циљу лакшег савладавања градива из музичког васпитања наша школа је набавила нови електрички клавир-пианино, за који је издвојено 1.500 КМ. По ријечима директорице Биљане Писић новац је обезбијеђен од средстава прикупљањих од ученичких уписнина који је и предвиђен за унапређење наставних садржаја којима се служе ученици.

- Клавир нам је био потребан за наставу, али и за ваннаставне активности, односно секције и хуманитарне концерте по којима су наши ученици, а тиме и школа у посљедњих неколико година препознатљиви - рекла је Писићева.

Она је додала да је у наредном периоду планирано опремање учионица ормарима, те уређење кабинета математике.

- Ових дана очекујемо донацију два рачунара од НЛБ банке, обзиром да наши ученици скупљају новац за екскурзију, односно штеде у њиховој банци те велики број радника прима плату и послује управо са њима - истакла је Писићева.

Прве нумере на новом клавиру је засвирао професор Војин Мартиновић са ученицима, а тема је била химна Републике Српске „Моја Република”.

Кликните на слику да се отвори!
Кликните на слику да се отвори!
Кликните на слику да се отвори!

 
 
<< Start < Prev 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 Next > End >>

Page 47 of 50