Новости

Спортски дан 2016.

PDFPrintE-mail

Актуелно - Новости

Written by Administrator Friday, 14 October 2016 10:59

Учешћем око 950 ученика наше школе у РСЦ у Зворнику, одржан је спортски дан. Ученици су се такмичили у фудбалу, одбојци, рукомету и кошарци. Такмичења су одржана у мушкој и женској конкуренцији.

 

Last Updated on Friday, 14 October 2016 20:49

Read more...

 

Уређење школске библиотеке

PDFPrintE-mail

Актуелно - Новости

Written by Administrator Tuesday, 27 September 2016 08:33

На иницијативу Савјета ученика у зворничком СШЦ „Петар Кочић“ почело је уређење простора у школској библиотеци. Материјал је обезбиједила школа, а радове су извели ученици. По ријечима директорице школе Биљане Писић, ово је само једна у низу акција Савјета ученика која је подржана од управе школе.

- Жеља нам је била да библиотека буде преуређена, односно да буде свјетлија и приступачнија ученицима који ту често проводе вријеме чекајући наставу и учећи. Ученици ће офарбати плафон, односно ламперију, а ми смо већ замијенили електро инсталације и поставили ново освјетљење. Иначе, рад на замјени електро инсталација је само наставак већ урађених послова на електро водовима у кабинетима информатике,

Read more...

 

Планирани једнодневни радни излети у Петницу за најбоље ученике

PDFPrintE-mail

Актуелно - Новости

Written by Administrator Tuesday, 06 September 2016 21:53

Истраживачки центар Петница код Ваљева један је од најпрестижнијих научно-истраживачких центара ове врсте у региону, а већ шест година ученици зворничког СШЦ „Петар Кочић” учествују на тамошњим седмодневним семинарима. По ријечима директорице школе Биљане Писић сваке године два или три ученика успију да се кроз тестирање и друге провјере изборе за седмодневно учешће у научно-истраживачким задацима у Петници.

- Ове године имамо у плану да најбољи ученици на додатној настави, односно секцијама посјете Петницу у оквиру једнодневно радног семинара гдје

Last Updated on Tuesday, 06 September 2016 22:00

Read more...

 
 

За намештај и реконструкцију школе преко 7.000 КМ

PDFPrintE-mail

Актуелно - Новости

Written by Administrator Tuesday, 09 August 2016 22:24

За извођење различитих радова на реконструкцији школе, котловнице, постављање плочица у ходницима, те набабавку намештаја за две учионице зворнички СШЦ „Петар Кочић” уложиће преко 7.000 КМ. Овоме треба додати да се укоро очекује и донација међународне организације „Врлд вижн” која ће донирати око 2.700 КМ за опремање кабинета за ученике фармацутског смера медицинске школе. По речима Биљане Писић, директорице школе у сарадњи са компанијом „м:тел” у плану је и набавка неколико лап топ рачунара за практичну наставу ученика економске школе, али и других, за наставу информатике.

 

Last Updated on Wednesday, 17 August 2016 21:58

Read more...

 

Радионица проф. др Споменке Мујовић

PDFPrintE-mail

Актуелно

Written by Administrator Friday, 10 June 2016 06:56

У циљу стручног усавршавања професора и ученика, у зворничком СШЦ „Петар Кочић” одржана је „Весела радионица здравља смијеха и радости” коју је водила проф. др Споменке Мујовић.


- Као лекар и педагог залажем се за што више обичних свари у животу који нам помажу да одржимо свој имунитет и здравље, а које ништа не коштају и притом зависе само од нас. Са 23 године сам завршила медицину и већ тада схватила да она није свемоћна. Бавила сам се базичном науком као професор на фалуктету, гдје ми је једна докторка рекла да постоји „ум изнад медицине” и да људи имају богатство у себи, те да не зависимо ни од кога ни у

Read more...

 
 
<< Start < Prev 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 Next > End >>

Page 37 of 50