Огласна табла

ЈУ СШЦ „Петар Кочић“: Стигла опрема за ђачки ресторан вриједна 35.000 евра

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Thursday, 01 September 2022 16:41

У зворнички СШЦ „Петар Кочић“ јуче је допремљена опрема за ђачки ресторан вриједна 35.000 евра. Ресторан се опрема у оквиру пројекта прекограничне сарадње са школом из Руме кроз ИПА фондове које финансира ЕУ.

Директорица школе Биљана Писић истакла је да је раније стигао остали мобилијар, односно столови и столице, те додала да су ослобођене учионице гдје ће се адаптирати простор за ресторан.

– Ускоро ће бити расписан и тендер, а крајем септембра ће кренути и радови. Донатори су испоштовали све оно што је предвиђено уговором, сада је на нама да урадимо оно најтеже, а то је да ставимо све у функцију и да организујемо наставу без ових учионица. Направили смо добар распоред те ћемо захваљујући чињеници да је пандемија прошла и да ученици крећу на праксу, медицинари у болницу, кувари и конобари у ресторане, имати довољно простора за рад – рекла је Писићева и додала да очекује да сви радови буду готови до краја октобра.

Она се посебно захвалила Градској управи у Зворнику која ће обезбиједити скоро 50.000 КМ за грађевинске радове и адаптацију простора за ђачки ресторан.

– Кроз пројекат смо имали обуку, добили опрему, а грађевинске радове, адаптацију и уређење простора финансира Градска управа Зворник. Посебно треба истаћи да су велики радови на уређењу инсталација јер су оне веома старе, потом треба урадити два нова улаза, расвјету, подове. Циљ нам је да се све уради што квалитетније како би ученици и сви наши гости били задовољни не само услугом него и амбијентом, а ученици што боље услове за праксу – истакла је Писићева.

Last Updated on Thursday, 01 September 2022 16:45  

Министар Наталија Тривић упутила честитку поводом почетка нове школске године

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Thursday, 01 September 2022 14:24

Поводом почетка нове школске године министар просвјете и културе Републике Српске Наталија Тривић упутила је честитку свим ученицима, родитељима, наставницима, ваннаставном особљу и руководству основних и средњих школа у Републици Српској, у којој се наводи:

„Поводом почетка наставе у школској 2022/2023. години, свим ученицима и њиховим родитељима, наставницима и ваннаставном особљу, као и руководству свих школа у Републици Српској желим успјешан почетак нове школске године.

Посебно ме радује што у нову школску годину улазимо неспутани епидемиолошким околностима, што ће ученици сјести у школске клупе и што ће у директној комуникацији са својим наставницима савладавати лекције и стицати нова знања.

У новој школској години нас чекају бројне новине, све у складу са реформским настојањима да прилагодимо васпитно-образовни процес савременим потребама ученика, унаприједимо пут стицања функционалних знања и омогућимо наставном кадру стручно усавршавање у смислу њиховог оспособљавања за примјену савремених метода рада у наставном процесу.

У складу са реформским правцима урађено је више нових наставних програма за основно и средње образовање. Мањи број уџбеника за основце и више дигитализованих садржаја олакшаће њихове торбе, али и помоћи у лакшем савладавању градива у складу са њиховим афинитетима и савременим навикама.

Од нове школске године посебну пажњу посветићемо препознавању талентоване и даровите дјеце и раду с њима по посебним програмима, што ћемо радити у сарадњи са Друштвом психолога Републике Српске. Вјерујем да ће ово значити важан подстрек у усмјеравању и подршци свим талентованим ученицима, у различитим областима. За оне који имају умјетничке склоности, омогућили смо оснивање и рад умјетничких школа и прва међу њима у Републици Српској почиње с радом у овој школској години.

С циљем наставка модернизације процеса наставе и опремања информатичком опремом школа, и у све средње школе уведен је е-Дневник, а биће им доступни и сви дигитални алати који ће професорима бити веома корисни приликом припреме и извођења наставе.

Нека свака од побројаних новина означи и нови и незаустављиви полет за све укључене у васпитно-образовни процес и изњедри нове вриједности на које ћемо заједно бити поносни!

 

СШЦ „Петар Кочић“ – спремни за почетак нове школске године, ускоро радови на ђачком ресторану

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Sunday, 14 August 2022 15:33

 

У зворничком СШЦ „Петар Кочић“ љетни распуст је искориштен за уређење учионица и набавку нове опреме и учила, а у току је и расписивање тендера за извођење грађевинских радова на изградњи ђачког ресторана.

Према ријечима директорице школе Биљане Писић припреме за нову школску годину су почеле већ у јулу.

– Већину радова су урадили наши помоћни радници. Они су окречили учионице, неке дјелимично, неке потпуно, офарбали радијаторе и урадили друге поправке. Оно што је значајно јесте да сваке године сређујемо неколико кабинета. Сада је на реду уређење кабинета географије који ће бити у потпуности преуређен, набављен је и дио наставног материјала, односно нове карте, глобуси – рекла је Писићева и додала да је пандемија показала да је школи потребно више рачунара и бољи интернет.

– Електроинсталације су урађене у претходном периоду, а сада слиједи улагање у информатичке инсталације и набавка рачунара, колико будемо у могућности. Набавићемо и пројекторе за поједине учионице – каже Писићева и додаје да су се сада фокусирали на радове за ђачки ресторан.

– У току је расписивање тендера за грађевинске радове на ђачком ресторану који ће бити вриједни око 35.000 КМ, а сав износ финансира Градска управа Зворник из буџета. Они су завршили и пројектну документацију тако да ћемо до новембра мјесеца, када нам се звршава пројекат кроз који смо добили опрему, имати опремљен и фунакционалан ресторан. Ученици ће поред праксе имати и прилику да купују оброке у школи, а од ресорног министарства очекујемо дозволу о проширењу дјелатности како би се могла радити и достава хране – истакла је Писићева.

 

(чланак преузет са портала ИнфоБирач)

Last Updated on Sunday, 14 August 2022 15:37  
 

ПРИЈЕДЛОГ РАДНОГ КАЛЕНДАРА

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Monday, 08 August 2022 12:56

 

План стручних савјетовања за 2022. годину

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Sunday, 24 July 2022 09:52

Last Updated on Sunday, 24 July 2022 09:55  
 
<< Start < Prev 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Next > End >>

Page 19 of 72