Огласна табла

Уручена помоћ ученицима из поплављених домаћинстава у насељу Терминал

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Thursday, 02 March 2023 17:33

Ученици и професори зворничког СШЦ „Петар Кочић“ организовали су хуманитарну акцију са циљем прикупљања помоћи ђацима ове школе чији су стамбени објекти претрпјели штете у јануарским поплавама у насељу Терминал у Каракају.

Read more...

 

„Kако бити сигуран на интернету“: Ученици Јовани Танацковић и професорици Светлани Зарић уручене награде

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Friday, 24 February 2023 19:28

У Министарству просвјете и културе Републике Српске данас је уприличен пријем и уручење награда ученицима основних и средњих школа, ауторима првонаграђених радова на такмичењу „Kако бити сигуран на интернету“ за школску 2022/2023. годину, које су по трећи пут, поводом Међународног дана сигурнијег интернета, организовали Министарство и Републички педагошки завод.

У оквиру овогодишњег такмичења на тему „Заштита личних података на интеренту“, које је организовано у три категорије, млађи основци били су позвани да изразе поимање теме цртежом, док су старији основци и средњошколци снимали кратке филмове и израђивали постере, а са истим циљем подизања свијести о сигурном понашању ученика у виртуелном свијету, опасностима и начинима заштите на интернету.

 

Last Updated on Friday, 24 February 2023 19:34

Read more...

 

Позива за идеје и наградно такмичење

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Monday, 13 February 2023 21:23

Поштовани,

Извршни секретаријат Централноевропске иницијативе (CEI) покренуо је Треће издање IMAGINE Позива за идеје и наградно такмичење намијењено средњим школама у регији. Позив је осмишљен да стимулише ангажман младих у регијама Централноевропске иницијативе (CEI) и Јадранско-јонске иницијативе (AII) у оквиру Агенде Уједињених нација 2030 за одрживи развој.

Централноевропске иницијативе (CEI) је регионални међувладин форум основан 1989. године, након пада Берлинског зида који окупља 17 држава чланица у Средњој, Источној и Југоисточној Европи како би промовисале сарадњу за интеграцију у Европску унију и одрживи развој.

Позив има за циљ потакнути идеје средњошколаца о томе како би могли допринијети постизању УН циљева одрживог развоја у локалној заједници.

Конкурс је отворен само за средње образовне установе са сједиштем и регистрованим у CEI/AII држави чланици (ученицима од 14 до 19 година). Подносилац пријаве треба да буде представник школе (наставник или директор).

Три најбоље рангиране средње школе добиће по 15000 еур. Позив је отворен до краја фебруара 2023.године, а све релевантне информације, укључујући примјере идеја, могу се наћи на следећем линку:

https://www.cei.int/news/9512/3rd-edition-of-call-for-ideas-and-award-competition-imagine-active-young-citizens-for-sustainable.

С поштовањем,

Last Updated on Monday, 13 February 2023 21:25  
 

Истраживање на тему „Научно-стручна процјена тренутног модела гимназије и препорука за иновације“

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Thursday, 09 February 2023 15:02

У Средњошколском центру „Петар Кочић“ у Зворнику данас је са одвојеним групама ученика и професора, те представницима педагошко-психолошке службе одржано истраживање на тему „Научно-стручна процјена тренутног модела гимназије и препорука за иновације“.

Last Updated on Thursday, 09 February 2023 15:14

Read more...

 

ПРВО МЈЕСТО НА РЕПУБЛИЧКОМ ТАКМИЧЕЊУ "КАКО БИТИ СИГУРАН НА ИНТЕРНЕТУ"!

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Tuesday, 07 February 2023 18:27

На такмичењу „Како бити сигуран на интернету“, које су организовали Министарство просвјете и културе у Влади РС и Републички педагошки завод, поводом Међународног дана сигурног интернета, ученица трећег разреда гимназије Јована Танацковић освојила је прво мјесто.

Њој је ментор за учешће на такмичењу била професорица информатике Светлана Зарић, а побједнички рад је плакат који се бави сигурности на интернету, односно заштити личних података кроз едукативну игру.

Last Updated on Tuesday, 07 February 2023 18:38  
 
<< Start < Prev 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Next > End >>

Page 13 of 72