Огласна табла

Ученици наше школе учествовали на м:тел Апп такмичењу

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Tuesday, 13 February 2024 21:52

Ања Балорда и Његош Ристић, ученици другог разреда рачуанрско - информатичког смјера, учествовали су на овогодишњем м:тел Апп такмичењу за избор најбољих апликација на државном нивоу.

Ове године, такмичење је одржано онлајн, а на њему су имали право да учествују тимови, односно аутори готових апликација које су на адресу м:тел-а стигле до рока предвиђеног конкурсом. У овом,  седмом циклусу м:тел Апп такмичења, за најбоље апликације за мобилне уређаје у БиХ стигло је укупно 19 апликација из 15 средњих школа и 13 градова БиХ. Тим наше школе, Брејн Бајтс је учестовао са двије апликације. Апликација Калкулупис врши израчунавање броја бодава за упис у први разред средње школе, а апликација Клик-ит служи за наручивање хране. Ово је прво учешће наших ученика на овом такмичењу. Ментори ученицима су професори Светлана и Жељко Зарић.

Жири је изабрао најбољих пет у оквиру м:тел Апп такмичења 7, које ће даље представљати БиХ на Регионалном Апп такмичењу у Београду почетком мјесеца марта.

Сви учесници такмичења добиће поклоне и захвалнице за учешће у овом конкурсу, а аутори најбољих апликација и њихови ментори биће награђени мобилним телефонима.

 

(извор: мтел апп такмичење)

Last Updated on Tuesday, 13 February 2024 22:19  

Градоначелник Зворника честитао ученицима успјех – Дан сигурнијег интернета

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Tuesday, 06 February 2024 15:44

Међународни дан сигурнијег интернета у Републици Српској обиљежава се шестог фебруара, а основни циљ кампање подразумијева подизање свијести о безбједном дигиталном окружењу за дјецу и младе.

 

Last Updated on Tuesday, 06 February 2024 16:07

Read more...

 

Припрема талентованих ученика – универзитетски професор Марко Ћитић на дводневном предавању у зворничком СШЦ „Петар Кочић“

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Tuesday, 06 February 2024 15:39

Проф. др Марко Ћитић са Катедре за математику на Универзитету у Источном Сарајеву одржаће дводневна предавања из геометрије и комбинаторике за ученике зворничког СШЦ „Петар Кочић“ који се припремају за такмичења у овој школској години. У школи су истакли да је ово прилика да ученици, који су зантересовани за даље напредовање, побољшају своја знања јер је Ћитић и сам био учесник савезних такмичења те свјетских математичких олимпијада у Румунији, Тајланду и Бразилу. Уједно, ово је прилика да се посебна пажња посвети надареним ученицима и да им се омогући искорак у односу на план и програм који похађају.

 

 

Last Updated on Tuesday, 06 February 2024 15:43

Read more...

 
 

Град Зворник – медаље за зворничке средњошколце на Сајму туризма у Словенији

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Monday, 05 February 2024 16:30

Ученици зворничког СШЦ  „Петар Кочић“ освојили су сребрно и брознано признање за приказане пројекте на Сајму туризма у Љубљани. Представили су своја два пројекта и то:   „Шљива, понос нашег краја“ и „Трпеза наших предака – са ајваром све је укусније“. Ментори ученицима за ове пројекте су били професори Андријана Славкић и Миљан Влачић.

Last Updated on Monday, 05 February 2024 16:34

Read more...

 

Реализована дебата на часу филозофије

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Thursday, 25 January 2024 07:41

У току светосавске недеље, на часу филозофије, ученици 3/1 су направили дебату на тезу: "Анксиозност је најчешћи проблем код адолесцената". На овај начин ученици су показали иницијативу да знање које су стекли на часу желе применити и истржити један од најчешћих проблема данашњег времена.

Last Updated on Thursday, 25 January 2024 08:05

Read more...

 
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Page 2 of 71