Огласна табла

Онлајн права и одговорности

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Tuesday, 05 February 2013 17:13

Шта су „Онлајн права и обавезе?“

Не постоји разлика између права и одговорности у стварном животу и на Интернету. Међутим, питање је: Колико је то оствариво у стварном животу? Интернет нуди  неограничене могућности као и опасности.

Циљ је да се обезбједи образовање и повјерење. Образовање обезбјеђује неопходна знања која нас чине потпуно свјесним својих права. Повјерење, с друге стране,  би требало  да буде успостављено са онима који нас образују.

Права и слободе се  често третирају одвојено, а то је мјесто гдје долазимо до прве препреке. Шта је оно што сматрамо личним слободама, а што је у супротности са правом којег морамо да се придржавамо? То је основно питање којим се људи баве од најранијих дана цивилизације. Свако доба поставља своје границе за личне слободе као и  права која се не смију никада  прекршити.

Данас, у ери Интернета, ове границе су поново постављене и неопходно је вријеме  како бисмо се прилагодили. Питања  на која морамо да одговоримо су:

  • "Шта је онлајн приватност?",
  • "Како могу да се заштитим од малвера?",
  • "Да ли је превише времена које проведемо играјући игрице  облик  зависности?",
  • "Шта је право пристојности ",
  • " Где могу да сазнам шта је добро а шта је лоше за мене на интернету ".

Ми смо ти који доносе праве одлуке и предузимају одговарајуће мјере - одлуке које ће бити умјерене, и које ће  нам омогућити  да одговорно стојимо  иза њих.

Наша лична одговорност је спона  између ствари које смо научили вјерујући другим људима, и повјерења  које други људи имају у нас. Осјећај одговорности се постепено гради са сваким новим искуством током година, и баш као и у стварном животу, морамо да га  његујемо и развијамо и на Интернету, такође.

Све ово  може да се постигне уз помоћ безбједног интернета који је не само образовног карактера, већ и мјесто на коме се размјењују  идеје, људи међусобно упознају  а теорија  претвара у праксу.

(извор:

"What Online Rights and Responsibilities Mean for Us"

http://www.saferinternetday.org)

Last Updated on Wednesday, 06 February 2013 22:09  

Школска слава

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Saturday, 26 January 2013 14:30

Школска слава

Last Updated on Saturday, 26 January 2013 14:35  

Помозимо Тамари

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Tuesday, 25 December 2012 13:47

Завршена је хуманитрна акција у којој су прикупљена средстава за бишу ученицу Тамару Јеремић. Овој акцији су се одазвали како ученици, тако и радници школе. Скупљено је укупно 4169,65 КМ гдје су ученици дали 3244,65 КМ, а запослени 925,00 КМ.

Захваљујемо се свима који су се одазвали овој хуманитарној акцији, а Тамари желимо брз опоравак.

 
 
<< Start < Prev 71 72 Next > End >>

Page 72 of 72