УЧЕНИЦИ И ПРОФЕСОРИ ФОРМИРАЈУ ВИБЕР ГРУПЕ ЗА СЛАЊЕ НАСТАВНИХ САДРЖАЈА

PDFPrintE-mail

Републички педагошки завод Републике Српске у сагласности са Министарством просвјете и културе у Влади Републике Спрске донио је одлуку да средње школе организују, у складу са својим могућностима, наставу уз коришћење интернет страница школе као и других расположивих средстава комуникације на даљину.

Средње школе су у обавези да сутра до 10 часова доставе план реализације наставе Републичком педагошком заводу.

Поступајући по тој одлуци у двије зворничке школе су најближи варијанти да ученике и професоре повежу путем друштвене мреже вибер, што су нам потврдили директори ових установа Биљана Писић и Горан Грујић.

У СШЦ Петар Кочић су већ упутили обавјештење наставном особљу и ђацима у коме наводе да разредне старјешине што прије формирају вибер групе са својим ученицима из одјељења како би била остварена лакша комуникација. Након састанка са предсједницима актива, професори ће добити одређена задужења.

– Сутра ће у нашој школи у 7:30 бити одржан састанак предсједника стручних актива са управом након кога ће бити познати сви детаљи као и план који ће бити прослијеђен РПЗ-у – рекла нам је Биљана Писић, директорица СШЦ Петар Кочић.

Сличне активности су већ спроведене или се спроводе у ТШЦ-у.

План је да разредне старјешине формирају вибер групе са свим ученицима и предметним професорима, а на тој групи би у форми фотографија били постављани наставни садржаји, односно задаци, објашњења итд. Такође, план предвиђа да у групама као чланови буду и радници управе школе како би вршили мониторинг над урађеним наставним процесом.