Заједнички пројекат прекограничне сарадње школе из Зворника и Руме

PDFPrintE-mail

Представници зворничког СШЦ „Петар Кочић“ и ССШ „Бранко Радичевић“ из Руме потписали су уговоре о заједничком наступу у аплицирању за пројекат прекограничне сарадње, односно унапређења здраве исхране који финансира ЕУ. Биљана Писић, директорица зворничке школе истакла је задовољство што ће сарађивати са школом из Руме.

– Сарађујући са средњом школом из Барселоса у Португалу, ми смо упознали њихове партнере из Србије, односно Руме. Тада смо договорили да заједнички улазимо у пројекте прекограничне сарадње. Уколико добијемо средства то би било од великог значаја за опремање ђачког ресторана и промоцију здраве хране – рекла је Писић.

Директор ССШ „Бранко Радичевић“ из Руме Мирко Зрнић каже да двије школе имају сличне смјерове и да су се лако договорили за аплицирање за пројекат јер доноси вишеструку корист ученицима, професорима и школи.

 

Школа из Руме биће носилац пројекта, а зворничка школа сарадник, те ће, уколико пројекат буде одобрен, они бити носиоци практичног дијела, а пројектни дио ће радити Удружење „Лимитлес“ из Београда. Представник овог Удружења Јован Јовановић истакао је овом приликом да су са школом из Руме већ реализовали један сличан пројекат из области социјалног предузетништва и прављења старт-ап бизниса.

– Неће бити лако добити средства јер је прекогранична сарадња са БиХ јако добра и има пуно захтјева за пројекте. Пошто обје школе имају угоститеље, односно смјер кувар одлучили смо се за пројекат „Побољшање компетенција код ученика и развој здраве исхране“. Школа из Руме је одмах препоручила зворничку школу која има одличну међународну сарадњу и учествовала је у више пројеката – истакао је Јовановић.

 

(infobirac.net)

Last Updated on Wednesday, 19 February 2020 18:56