Министарство трговине и туризма обећало подршку

PDFPrintE-mail

Актуелно

Зворнички средњошколци са два пројекта на 17. Сајму туризма у Словенији

Ученици зворничког СШЦ „Петар Кочић“ наступиће са два пројекта на 17. Сајму туризма у Словенији. Ово ће бити 11. година заредом да Зворничани учествују на тој манифестацији. Биљана Писић, директорица школе, каже да ће након сајма ученици и професори два дана боравити у Сежани, код пријатеља из школе „Сречко Косовел“, а биће организовани и излети. Она је додала да је данас са помоћницом директора Јованком Глишић и ученицама Николином Ђурић и Иваном Драгић, које ће учествовати у пројектима, била у посјети код министарке трговина и туризма Сузане Гашић.

 

– У веома пријатном разговору министарка је обећала подршку, а потрудиће се да оштампају и мајице за учеснике пројекта. Такође ће контактирати Туристичку организацију Републике Српске те тражити од њих конкретну подршку на сајму, јер су и они већ неколико година тамо присутни. Пројекат „Домаће је најбоље“ ће промовисати производе са нашег подручја што се министарки Гашић нарочито допало – рекла је Писић и додала да ће у активности бити укључене и локалне туристичке организације.

 

– Посебно нам је драго да смо једина школа из РС и БиХ која је толико година присутна на Сајму туризма јер је било неких школа које су се појављивале годину или двије па послије одустајале од наступа – рекла је Писић.

Министар трговине и туризма Сузана Гашић је истакла да ће се Министарство трговине и туризма радо одазвати позиву да подржи учешће школе из Зворника, како би што успјешније била представљена домаћа производна предузећа и туристички потенцијали Републике Српске. Она је истакла да ресорно Министарство, у складу са својим могућностима, подржава сваку иницијативу и активност која има за циљ промоцију туристичких и привредних вриједности из Републике Српске.

Гашићева је овом приликом пожељела руководству школе и ученицима много успјеха на предстојећем Сајму туризма у Словенији.

На 17. Међународном сајму туризма, под слоганом „Више знања за више туризма“, у Словенији, Зворничани ће се представити са пројектом „Смијех је лијек“, ментора професорице информатике Јулијане Млинаревић и  „Домаће је најбоље“ ментора професорице економске групе предмета Миланке Калајџић.

Кликните на слику да се отвори!
Кликните на слику да се отвори!

(Извор: infobirac.net, vladars)

Last Updated on Tuesday, 28 January 2020 11:43