Припреме за обиљежавање стогодишњице од оснивања средње школе у Зворнику

PDFPrintE-mail

У зворничкој Градској управи одржан је састанак Организационог одбора за обиљежавање стогодишњице од оснивања прве средње школе у овом граду. Како је истакнуто на састанку, прва средња школа у Зворнику је била Грађанска школа трговинског смјера, а основана је 1920. године.

Директорица ЈУ СШЦ „Петар Кочић“ Биљана Писић каже да је предвиђено да јубилеј буде обиљежен седмодневним активностима, уз пригодну академију и монографију о досадашњем средњошколском образовању у Зворнику.

 

– Изузетна нам је част што смо у прилици да обиљежимо стогодишњицу од оснивања прве средње школе у Зворнику. Формирали смо организациони одбора на челу са градоначелником Зораном Стевановићем те људима из школе и других области који ће заједно радити на организацији обиљежавања овог важног догађаја. Послаћемо позив свим нашим ученицима и професорима како би сакупили што више података, имамо информације да ћемо пронаћи доста података и у Архиву Републике Српске, а ту су и љетописи школе са фотографијама – рекла је Писић и додала да је првобитни план да се манифестација организује у септембру, али ће на наредним састанцима бити одређено тачно вријеме обиљежавања стогодишњице средњошколског образовања у Зворнику.

 

Члан ОО манифестације и професор у СШЦ „Петар Кочић“ Станислав Томић каже да је веома важно да се уради монографија школе.

– Предстоји нам озбиљан истраживачки рад у архиву, прикупљање података кроз контакте са бившим ученицима и професорима те уређивачки дио. Циљ нам је да добијемо луксузно и репрезентативно издање које ће бити на част не само нашој школи него и граду – истакао је Томић.

(инфобирач.нет)

 

ГРАД ЗВОРНИК

Одбор за припрему манифестације поводом обиљежавања стогодишњице од оснивања Грађанске школе трговинског смјера у Зворнику

ПОЗИВ

за достављање информација значајних за монографију о стогодишњици средњошколског образовања у Зворнику

Поводом израде монографије о стогодишњици средњошколског образовања у Зворнику, у оквиру обиљежавања овог значајног јубилеја, позивамо све грађане који живе у Зворнику и широм свијета да нам доставе податке који би могли бити од значаја за споменуту монографију.

Будући да је данашњи Средњошколски центар „Петар Кочић“ Зворник настао развојем прве Грађанске школе у Зворнику и као такав баштини ту традицију, потребни су нам подаци прије свега о успјешним ученицима и радницима ове школе од 1920. године до данас, али и остале информације и материјали који би се могли уврститу у публикацију.

 

Као смјернице приликом слања података може вам послужити кратак упитник:

 

Коју средњу школу сте похађали и у ком временском периоду?

Ко је све из Ваше генерације постао успјешан и у којој области?

Знате ли неког од својих пријатеља, комшија, родбине или предака да је био ученик гимназије или стручних школа које обухвата Средњошколски центар у Зворнику, а да је постигао значајан успјех у свом каснијем раду?

Који професори су Вам предавали у средњој школи и које предмете?

Сјећате ли се неких занимљивости или анегдота из средњошколских дана?

Наведене податке можете нам достави лично у просторијама школе или послати поштом на адресу:

Вука Караџића 77, 75400 Зворник

или електронским путем на: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Last Updated on Friday, 14 February 2020 18:07