Предавање о поступању у случају земљотреса за ученике и запослене у школама

PDFPrintE-mail

Представници градских служби цивилне заштите и професионалне ватрогасне јединице одржали су у Средњошколском центру „Петар Кочић“ предавање о томе како поступити у случају земљотреса.

Према ријечима Дејана Галића из Службе цивилне заштите града Зворника, дјеца треба да знају како да се понашају прије и у току земљотреса и како да поступе након, да не би дошло до хаотичног стања.
– О томе им говоримо кроз филм са показном вјежбом, као и презентацију. Наша жеља је да ученици који присуствују предавању своја сазнања пренесу другарима, родитељима и познаницима – рекао је Галић који је напоменуо да се предавања реализују према упутству Републичке управе цивилне заштите.
Предавање је иницирала СШЦ „Петар Кочић“, али ће бити организовано и у свим осталим зворничким школама.

Саша Илић из Службе професионалне ватрогасне јединице града Зворника најавио је да ће обуку проћи како Савјет ученика, тако и ученици одређеног броја одјељења, те запослени у СШЦ „Петар Кочић“. У уторак ће спровести прво предавање у Техничком школском центру, а након тога ће обухватити и основне школе.

– У посљедње вријеме свједоци смо да се често дешавају земљотреси које нити је могуће предвидјети, нити је могуће утицати на њих. С обзиром да у нашој школи има 850 ученика, важно је да се, у случају да се земљотрес деси на нашем подручју и у току наставе, не ствара паника и да и ученици и запослени знају како да се понашају, тако да је ово предавање које је данас одржано у једном одјељењу, а касније ће бити организовано и за друга, у сврху тога – рекла је Биљана Писић, директор СШЦ „Петар Кочић“.

(инфобирач.нет)