Обиљежен међународни дан студената и средњошколаца

PDFPrintE-mail

Поводом 17. новембра, Међународног дана студената и средњошколаца, Народна библиотека Зворник организовала је данас предавање на тему „Важност читања“ . Прије самог предавања ученици ИИИ разреда Средњошколског центра „ Петар Кочић“ су се у Позајмном одељењу библиотеке, упознали  са новом

услугом , а то је електронско позајмљивање књига.
Водитељ радионице, приправник Жељко Николић је истакао да ова услуга , запосленима омогућава да брзе и лакше, очитавањем бар кода пронађе потребну литературу за сваког читаоца.  Како би средњошколци што чешће долазили у библиотеку , данас је организовано ово предавање које , истиче  Николић има за  циљ  да младе  још више приближе  писаној ријечи и љепоти читања  књига.  Путем видео презентације, кроз фотографије и текстове, ученицима смо презентовали важност и предност читања, рекао је Николић. Иако, живимо у времену брзог развоја и доминацији технолошких „чуда“ , то није разлог да занемаримо читање књига и њихов значај у животу сваког појединца, додао је Николић.

Он је нагласио  да значајну улогу у развијању љубави према књизи и читању младих Зворника, свакако имају и библиотекари. „ Стога је важно да им у томе помогнемо, да учинимо све што је у нашој моћи, да заволе књигу, што је управо био циљ данашњег предавања, додао је Николић.

Кликните на слику да се отвори!
Кликните на слику да се отвори!


Last Updated on Saturday, 16 November 2019 11:01