Ученици и професори из Сежане завршили посјету Зворнику

PDFPrintE-mail

Пројекти - Словенија

Делегација ученика и професора из Средње школе „Сречко Косовел“ из Сежане завршила је програмску посјету Зворнику и данас су отпутовали за Словенију. Према ријечима Биљане Писић, директорице СШЦ „Петар Кочић“, која дуже од једне деценије сарађује са поменутом словеначком школом, гости из Сежане су отпутовали пуни утисака.

– Они су били одушевљени пријемом, а ми смо се заиста потрудили да будемо добри домаћини. То се односи и на ученике наше школе, код којих су дјеца била смјештена, професоре и менаџмент наше установе, те Градску управу јер су сви дали допринос да наше дугогодишње пријатеље дочекамо на најбољи начин – истакла је Писић и додала да исти такав дочек сваке године и њима приреде у Сежани када су они њихови гости.

 

Писићева је истакла да је програм њихове посјете испуњен у потпуности, односно реализован је заједнички ученички пројекат у школи, дјеца су потом имала организовано дружење, посјету Етно селу „Станишићи“, а за професоре је организован роштиљ на Зворничком језеру. Посебно је важна чињеница да су у Бијељини имали састанак са Фернандом Карваљом, професором из средње школе из Барселоса, у Португалу, који је координатор за међународну сарадњу и пројекте ове три школе.

– Договорили смо се да први пројекат буде стратегија сарадње ових школа те да један од пројеката буде посјета свих професора школи у Барселосу и размјена искустава  – навела је Писић.

Кликните на слику да се отвори!
Кликните на слику да се отвори!
Кликните на слику да се отвори!
Кликните на слику да се отвори!
Кликните на слику да се отвори!
Кликните на слику да се отвори!

(извор:  infobirac.net)

Last Updated on Sunday, 08 September 2019 12:33