Састанак школког тима: Брига о дјеци - заједничка одговорност и обавеза

PDFPrintE-mail

Успешна сарадња институција на локалном нивоу кроз активности школског тима “Брига о дјеци – заједничка одговорност и обавеза”, настављена је и у школској 2018/2019. години. Заједнички задатак свих чланова тима је спровођење акција и сарадња како би се обезбједило сигурно и подстицајно окружење за раст и развој дјеце. Од почетка ове школске године, школски тим је заседео по питању рјешавања проблема појединих ученика и њихових породица. Све активности у пружању подршке и помоћи ученицима, планиране су и координисане кроз сарадњу са релевантним институцијама. Реализовано је и едукативно предавање за ученике, од стране представника полицијске управе, поводом Дана сећања на жртве саобраћајних незгода.

У СШЦ „Петар Кочић“ одржан је састанак Школског тима, дана 04.12.2018. године, на ком су учествовали представници школе и представници других институција.

Чланови Школског тима су:

  1. Биљана Писић – директор школе,
  2. Драгица Јокић – педагог школе,
  3. Драгана Петровић – психолог школе,
  4. Марија Степановић – професор филозофије, координатор Савјета ученика,
  5. Славица Мандић – професор психологије,
  6. Слађана Поповић – психолог, представник Центра за социјални рад Зворник,
  7. Данијела Ђерић – помоћник командира ПС Зворник,
  8. Драгана Милошевић – шеф Кабинета градоначелника града Зворника,
  9. Драгана Митровић – социјални радник, представник ЈЗУ Дом здравља Зворник.

На одржаном састанку присутни су били сви чланови тима. Разматран је план и програм рада, утврђено које су активности реализоване у школи и направљен план активности до краја шк.2018/19. године. Чланови тима су информисани о пројекту “Успостављање рефералних механизама подршке дјеци у ризику у школама Републике Српске”, који се спроводи под покровитељством РПЗ-а Републике Српске и Друштва психолога Републике Српске, а активности су планиране за друго полугодиште. Посебна тема састанка, било је разматрање конкретних случајева ученика, у циљу координације активности са свим институцијама и пружања адекватне и благовремене подршке и помоћи ученицима.

Закључак састанка је заједнички став да је сарања успјешна, те да је унапређен рад и конкретна подршка ученицима и породицама, како је формиран школски тим.

Кликните на слику да се отвори!
Кликните на слику да се отвори!
Кликните на слику да се отвори!

Last Updated on Wednesday, 05 December 2018 08:32