Преко 100 матураната даривало крв

PDFPrintE-mail

Актуелно - Новости

У организацији СШЦ „Петар Кочић“ из Зворника, Црвеног крста и Службе за трансфузију организована је акција даривања крви у оквиру које је преко 100 матураната и професора даривало драгоцјену течност. По ријечима Биљане Писић, директорице школе, која је и сама даривала крв, ово је традиционална акција у којој матуранти и професори показују своју хуманост.

 

- Поред редовних школских обавеза ученици су активни и на хуманитарном пољу те поред редовног хуманитарног концерта у марту мјесецу, они учествују и у акцији даривања крви. Драго ми је да је велико интересовање ученика и да се њих 110 матураната пријавило да буде дио акције, а ми очекујемо да ће њих преко 100 моћи да дају драгоцјену течност. Од свих сличних акција наши матуранти дају највише доза крви и они на овај начин показују колико су друштвено одговорни – рекла је Писић.

 

Јелена Ашћерић, ученица гимназије први пут је даривала крв.

- Драго  ми је да сам дио акције, да могу да помогнем да некоме спасим живот. Посебно ми је драго што овако размишљају и моји другари и да се велики број њих пријавио за ову акцију. Желим да додам да ћемо и у будућности даривати крв када год се за то укаже прилика – рекла је Ашћерић..

Према подацима Службе за трансфузију крви у Зворнику, тренутно се располаже са довољним дозама свих крвних група, али наводе да овакве акције доприносе да се такво стање и одржи.

З.Куљић

Кликните на слику да се отвори!
Кликните на слику да се отвори!
Кликните на слику да се отвори!

Last Updated on Friday, 09 March 2018 16:09