Реализована радионица „Превенција насилног екстремиизма и радикализма“

PDFPrintE-mail

Актуелно - Огласна табла

Министарство безбједности БиХ, у сарадњи са Министарством унутрашњих послова Републике Словеније у оквиру пројекта FIRST LINE, организовало је дводневну радионицу на тему „Превенција насилног екстремиизма и радикализма“, у периоду од 06. - 07.12.2017. године, у хотелу „Европа“ у Сарајеву.

Из Републике Српске учествовали су представници различитих институција: 5 представника Центара за социјални рада и Центара за ментално здравље, 5 представника из реда школских психолога, 5 представника затворских установа, као и представници из сектора Министарства унутрашњих послова и Министарства правде.

Задовољство нам је да је наша школа именована као један од представника образовног сектора на предлог Министарства просвејте и културе, а на радионици је учествовала психолог школе Драгана Петровић.

 

Дводневни семинар је пружио адекватне информације о проблематици насилног екстремизма и радикализма, кроз стручна предавања, радионице и видео материјале. Стручњаци за ову област из Словеније, Аустрије и Белгије, пренели су своја знања и искуства у раду на борби и спречавању појава радикализације, посебно код младих. Циљ је оснаживање професионалаца за препознавање ове појаве и јачање капацитета инситуција за међуинституционалну сарадњу. У наредном периоду активности ће бити усмерене на израду акционих планова за борбу и спречавање појава насилног екстремизма и радикализма, како на државном тако и на локалном нивоу

Last Updated on Friday, 08 December 2017 18:02