Радионица поводом Међународног дана толеранције

PDFPrintE-mail

Актуелно - Огласна табла

Поводом Међународног дана толеранције који се обиљежава 16.новембра,  чланице Коалиције „За позитиван Зворник“, тачније представници Средњошколског центра „ Петар Кочић“ и Удружења Међународни форум солидарности Еммаус, у сарадњи са мисијом ОСЦЕ-а  организовали су данас радионицу на тему толеранција.  У радионици која је била  интерактивна  ученици школе Петар Кочић и малишани Еммауса порукама и симболима мира, осликавали мајице, правили рамовe, паное. У првом дијелу радионице према ријечима Николине Лазић из Средњошколског центра „Петар Кочић“  учесници су се упознали кроз тест шта је то толеранција и зашто је она важна. „ Након тога у практичном дијелу

учесници су показали своју креативност у осликавању мајица са симболима мира и порукама о толеранцији , а правили су и различите паное декупаж техником, рекла је Лазићева.  Она је додала да је радионица осмишљена да буде занимљива самим  учесницима , како би на што једноставнији начин и научили шта је толеранција. Џенита Алић Парган из Удружења Међународни форум солидарности Еммаус је истакла да су учесници данашње радионице, у првом дијелу радили тест кроз који су могли да науче шта је то толеранција и колико су они сами толерантни. „ Дјеца су требала да  замисле да путују возом и да одаберу путнике са којима би, а са којима не  провели вријеме  у својим купеима“ истиче Алић Парган. Учесници  су данас сазнали шта значи  прихватање различитости  , било које врсте и културне , и вјерске и различитости стила живота или облачења. Алић Парган је истакла да она лично сматра да се треба што више радити  са најмлађим узрастима.  Наши најмлађи нису још увјек „ укалупљени“  у један дио овог друштва . Ми смо тако друштво , разнолико и треба  да прихватимо све различитости које имамо , јер то је наше богаство, рекла је Џенита Алић Парган . На крају данашње радионице сви учесници су се сликали у заједничком великом паноу како би им остала трајна успомена на један креативан и толерантан дан који су заједно провели.

Kоалиција „За позитиван Зворник“  на овај начин дала је добар  примјер средини у којој ради и тако кренула у сусрет  Међународном дану толеранције. Ово је једна од активности која се одржава поводом овог празника. Наредна је заказана за петак, 17.новембра, када ће бити уприличен концерт у Дому омладине. Учествоваће поново наша школа као чланица коалиције, са ученицима-куварима, који ће за ту прилику припремати  пригодно послужење.

Кликните на слику да се отвори!
Кликните на слику да се отвори!
Кликните на слику да се отвори!
Кликните на слику да се отвори!
Кликните на слику да се отвори!
Кликните на слику да се отвори!
Кликните на слику да се отвори!
Кликните на слику да се отвори!

Last Updated on Friday, 15 December 2017 17:41